Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadeniz yaylaları kış turizmine hazırlanıyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya yaylasında bu sene faaliyete geçen bir iş yeri 12 ay boyunca açık kalacak ve kış aylarında günü birlik olarak yaylacılık yapanlara ev sahipliği yapacak. Uzun yıllar devlet memurluğunun ardından emekli olan Mustafa Önal, Kulakkaya Yaylası’nda bu sene açtığı lokantasıyla yılın 12 ayı hizmet vermeyi amaçlıyor. “Daha önceleri buralarda kar yağmaya başladığı zaman hiç kimse kalmazdı” diyen işletme sahibi Önal “Eşim ile beraber bu sene bu iş yerini 12 ay boyunca açık tutacağız. Bütün kış burada olacağız ve ona göre hazırlıklarımızı yaptık. 12 ay boyunca vatandaşalar buraya geldikçe lokantamızda çorbasını, etini, köftesini ve balığını bulacak.
Olanaklar el verdiğince ve yatırım daha çok olursa memleketimize Giresun’un başka yerlerden hiçbir farkı yok, daha iyi yönleri var ama burada her şey imkân meselesi” dedi.
“KIŞ TURİZMİ KAR FESTİVALİ İLE DEVAM EDECEK”
Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal ise yaptığı açıklamada, “Geçen sene yaylamızda kışın kalıp hizmet veren pek olmamıştı. Bu sene Mustafa Bey, burayı açık tutacak. En azından günü birlik gelenlerin ihtiyacı görülecek. Yaylalarımızda artarak pansiyonlarımız, yeme içme yerlerimiz açıldığında insanlar bu bölgeye daha çok ilgi gösterecektir. Biz Karadeniz deyince tabi bütün olarak düşündüğümüz de Rize, Artvin, Trabzon, Ordu, Samsun ve özellikle Giresun bazında bu yayla turizminde kışın hareketlenecek diye düşünüyoruz. Bunun içinse kar festivalini geçen sene başlattık, bu sende de devam edecek buda kış turizminin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.