Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir Enternasyonal Fuarı’na Giresun da katılacak

Bu haberin fotoğrafı yok

Bu yıl 85’incisi gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında düzenlenecek olan Ege-Karadeniz Festivali ile yöresel tatlar ayağınıza geliyor.

Ege-Karadeniz Festivali, 85. İEF kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın katkıları ve Konak Belediyesi’nin işbirliğiyle, 26 Ağustos Cuma günü başlayacak. Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu’nun (KADEKON) ev sahipliği yaptığı ve İZFAR Organizasyon tarafından düzenlenen festivale; Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Artvin illeri valilik ve kültür turizm müdürlükleri ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı katılım sağlayacak.

Ziyaretçiler hem tadacak, hem eğlenecek

İzmir Kültürpark Basmane kapısından giriş yapılan ‘Ege-Karadeniz Festivali Yöresel Ürünler’ alanı, 10 gün süre ile ziyaretçilere açık olacak. Açık alanda gerçekleşecek festival kapsamında kurulacak olan sahnede, her gün 19.00’dan sonra yöresel sanatçılar sahne alacak. Bu yıl Ege-Karadeniz konsepti ile icra edilecek etkinlikte, Karadeniz’in yöresel sanatçılarının yanı sıra Egeli sanatçılar da yer alacak. Her yıl yoğun ilgi gören festivalde ziyaretçiler hem alışveriş yapma hem de değişik mutfak kültürlerini tanıma ve tatma imkanı bulacak.

Karadeniz mutfağı ve sahne alan sanatçıların yanı sıra 26-27 Ağustos tarihinde düzenlenen Halk Oyunları Yarışması da festivale renk katacak. Yarışma sonucunda dereceye giren dans ekiplerine ödül verilecek.

Kimler katılıyor?

Ege-Karadeniz Festivali’ne bu yıl Karadeniz illerinden; Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Artvin illeri valilik kültür turizm müdürlükleri ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı katılacak. Valilik stantları 3 numaralı holde, Ege illerinden İEF’e katılan Konak, Buca, Karabağlar, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka, Urla, Dikili Belediyeleri ile birlikte yer alacak. Her gün 16.00 ile 24.00 arasında gezilebilecek olan alan, 4 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.