Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görele-Tirebolu arasına OSB isteniyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, “İlçelerle buluşuyoruz” projesi kapsamında Görele üye ziyareti ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.11 Nisan 2015 Cumartesi günü yapılan etkinliğe Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri katıldı. Görele ilçesinde yer Oda üyelerini tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Görele bölgesinin Giresun ekonomisi ve sosyal yapısında önemli yeri olduğunu, tespit edilen sorunları ilgili makamlar ile paylaşacaklarını ifade etti. Ziyaretlerin ardından İş Sağlığı ve Güvenliği, DOKA, İŞKUR devlet destekleri ile Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Güvenli Gıda bilgilendirme eğitimleri düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Bugün siz Göreleli iş adamlarımızı işletmelerinizde ziyaret etmek suretiyle sorun ve taleplerinizi dinledik. Özellikle bölgenin ekonomik yapısı, ulaşım, sanayi alanları ve ticari emtialarla ilgili ön plana çıktı. Bu konuları dile getireceğimizden hiç kuşkunuz olmasın. Diğer yandan bölgemizin potansiyellerine dikkat çekmek ve bu yönde çalışmalara ağırlık verilmesi gerekmektedir. Görele-Tirebolu bölgesi sanayi ve ulaşım altyapısı güçlendirilmesi gereken, gelecekte merkez olabilecek potansiyelleri içinde barındırmaktadır. Demiryolu bölgenin kaderini belirleyecektir. Proje çalışmaları devam etmektedir,2020 yılına kadar şekillenecek olan demiryolu güzergahı salt bir ili değil tüm bölgeyi kapsaması gerekmektedir. Bunun içinde en uygun alan Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu güzergâhıdır. Bu güzergâh ile Trabzon’a ulaşması daha faydalı olacaktır. Diğer yandan Tirebolu-Görele arasına bir liman şarttır. Az öncede ifade ettiğim gibi Tirebolu-Görele arası ticari manada önemli bir stratejik altyapıya sahiptir. Yine bu bölgede Giresun’un üçüncü Organize Sanayi Bölgesi planlanmalıdır. Görele, Tirebolu bölgesinde bu potansiyel mevcuttur. Bu noktada yöre insanları olarak sizlerin katkıları önemlidir. Bir diğer vurgulamak istediğim konu ise ekmeğimize sahip çıkalım. Türkiye’nin en kaliteli ekmeği Çavuşlu ekmeğidir, ancak son yıllarda başka bölge adıyla Çavuşlu ekmeği ikinci plana itilmek istenmektedir. Bu uygulama Giresun sınırları içinde de son zamanlarda dikkat çekmektedir. Ekmeğimize sahip çıkmak için önce kendi evimizin içine başka ekmek sokmayalım” dedi.

Başkan Çakırmelikoğlu’nun konuşmasının ardından İş ve İşçi Güvenliği konusunda Görele iş dünyası bilgilendirildi. Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa birincisi, Dünyada ise üçüncü olduğu vurgulanırken, Giresun’da inşaat sektörü başta olmak üzere makine sanayinde ciddi kazaların olduğuna değinildi ve devlet yeni yasalar ile konunun ciddi manada üzerine gitmekte olduğu, tedbirlerin alınmasının işletmeler açısından kaçınılmaz durumuna vurgu yapıldı. Tarım İl Müdürlüğü adına Güvenli Gıda konusunda sunum yapan Biyolog Tan Türker;” Ülke ve bölge olarak 2000’li yılların başından itibaren güvenli gıda ve hijyene daha fazla önem göstermeye başladık ancak yeterli değil. Özellikle gıdaların plastiklerde saklanması gibi konular güvenli gıdanın anahtarı konumundadır. Gıdalar cam ve çelik kaplarda saklanmasına özen gösterilmelidir. Üretim tesisleri için hijyen ve denetim esastır. Tarım Bakanlığında 24 saat hizmet veren Alo Gıda 174 hattını her zaman arayabilirsiniz.” dedi. Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü uzmanı Mustafa Doğmuş  ise; ”İŞKUR  mesleki eğitim kursları, iş başı eğitim programı, UMEM, girişimcilik eğitim programı gibi bir çok alanda işletmelerimize destek sağlanmaktadır. Özellikle işbaşı eğitim programında en az iki çalışanı olan kuruma kayıtlı işletmeler bu destekten faydalanabilirler.” DOKA Uzmanı Harun Göçer ise “Turizm sektöründe faaliyet gösteren mevcut tesislerin modernizasyonu ve yeni tesis kurulumunun yanında, mevcut tesise yeni üniteler eklenmesi ve kurulması da desteklenmektedir. Otel, pansiyon, yatak ve kahvaltılı konaklama ve restoran hizmetlerinin gelişimi, çiftlik turizmi tesislerinin kurulması ve geliştirilmesi, turistlik rekreasyon faaliyetlerini içermektedir. Sportif aktivitelere yönelik tesis kurulumu gibi, tematik parklar, adrenalin parklar, macera parkları bu kapsamdan faydalanabilirler. Giresun adına önemli olan DOKA hibe başlıklarından işletmelerimizin mutlak faydalanmasını arzuluyoruz.”