Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezginlerden 4. Düdül Doğa Yürüyüşü

Bu haberin fotoğrafı yok

Geleneksel hale gelen 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Düdül Doğa yürüyüşünün 4.sü bu yıl ayni güzergâhta yapıldı.

İki gün süren 4. Düdül yürüyüşü programı olumsuz hava şartlarına rağmen amacına uygun bir şekilde düzenlendi.

Bu yılki etkinliğe Espiye gezginleri doğaseverlerinin katıldığı yürüyüş programında Espiye gezginleri belgeseli çekimlerine de devam edildi. İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde doktorasını yapan yönetmen Ertuğrul Akgün tarafından gerçekleştirilen çekimler oldukça neşeli geçti.  Yönetmen Ertuğrul Akgün ’Espiye Düdül bölgesi doğal güzellikler açısından muhteşem dokuya sahip bulunuyor. Çekimdeki amacımız bu belgeseli ulusal ve uluslararası festivallere sunmak ve insanların ilgisini buraya çekmektir” dedi.

Espiye gezginlerinden yapılan açıklamada ”Düdül bölgesi yanlış etüd çalışmaları ile yapılan yolun acizliğine, o güzelim doğanın resmen yok olmasına ve en önemlisi yapım tarihi bile bilinemeyen tarihi ipek yolunun yok oluşuna tanık olduk. Bizler bu bölgenin tanıtımını bu bölgeyi turizme bu tarihi belli olmayan taş döşeme yolların tanıtımıyla kazandırmaya çalıştık, Bu bölgenin artık bir cazibesi kalmadı” dediler.