Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu: “İşsizlik AKP’nin yadigarı”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 1 Mayıs nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, AKP’nin iş ve emek politikalarını eleştirdi.
Bektaşoğlu, “1 Mayısı işçisiz kutluyoruz. Bu yılda alanlarda memur sendikalarımız dışında çok az sayıda işçi sendikası olacak. Çünkü AKP, sendikalı, sosyal güvenceli Türkiye işçi sınıfını taşeron sistemiyle ortadan kaldırdı. Ülkemizi ucuz işgücü cennetine, emek sömürüsü cehennemine çevirdi. İşçi kardeşlerimiz açlık ve yoksulluk sınır altında yaşamaya mahkum edildi” dedi.İlimizin işsizlik sorununa da dikkat çeken Bülent Bektaşoğlu, şunları söyledi: “İşsizlik bize AKP’nin yadigarı. Giresun işsizi bol bir kent. 15 yılda iş ve istihdam sağlayan, kent ekonomisinin can damarı pek çok önemli kamu-özel sektör kuruluşumuz kapandı.Binlerce hemşerimiz işsiz kaldı. Esnafımız, KOBİ türü işletmelerimizde kredi, faiz, icra kıskacında. Onlar da işçi çalıştıramıyor. Giresun ucuz emek cenneti oldu. Çalışma ve İş Kurumu müdürlüğünün kayıtlarına göre, 2015 yılı içinde 7 bin 544 kadın, 6 bin 899 erkek olmak üzere toplam 14 bin 443 kişi iş arayan olarak kayıt yaptırmış. Kayıt altında olmayanlar, mevsimlikler ve diğer geçici olarak çalışanları da katarsak, nüfusumuzun yarısı işsiz. Çalışanlarda sendikasız, sigortasız, sosyal güvenceden yoksun. Gençlerimiz çağdaş kölelik taşeron sistemine kurban ediliyor. AKP’nin getirdiği düzenleme de bundan farklı değil. Getirdiği hiçbir değişiklik ve yenilik yok. Bu statüdeki işçi kardeşlerimiz, eğer sınavı geçerlerse devletle 3 yıl aynı ücretten sözleşme yapacak. Ondan sonra ne olacak. Bunun neresi yenilik. Taşeronu kadroya geçiriyoruz diye yalan söylüyorlar”
CHP Giresun Milletvekili Bektaşoğlu, “bütün işçi kardeşlerimizin birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutluyorum.  1 Mayıs 1977’de Taksim’de ve geçtiğimiz yıl Ekim ayında Ankara Gar’ındaki canlı bomba saldırısı başta olmak üzere terör saldırılarında, Soma maden ocağında ve diğer iş cinayetlerinde hayatlarını kaybeden işçilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.  Ülkemiz, işçinin, emekçinin bayramı 1 Mayısı bu yıl da tıpkı marşında olduğu gibi ‘günlerin getirdiği baskı, zulüm ve kanla’ kutluyor. Ama yine o marşta olduğu gibi bu böyle gitmeyecek” ifadesini kullandı.