Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

YENİ TÜRKİYE

Bu söylemden kimin ne anladığını bilmiyorum ancak herkesin dilinde Yeni Türkiye!
Nasıl yani? Yeni Türkiye söylemiyle kastedilen ne? Ne denilmek isteniyor?
Türkiye’de neler olacak? Bu kavramın içi nasıl doldurulacak?
Her zaman olduğu gibi bir grup, bu söylemin ardına düşmüş Yeni Türkiye’nin büyüsüne şimdiden kendisini kaptırmış gözüküyor. Bir başka grubun ise endişeleri var. Yeni Türkiye kavramını sorgulama ihtiyacı duyuyor.
Yeni Türkiye başlı başına bir siyasi söylem mi yoksa!
Neden böyle kapalı kavramlara sığınıyoruz. İnsanların düşlerine sınır koymamak için mi? Herkes istediği anlamı çıkarsın diye mi? Herkese ve her kesime hitap etsin diye mi?
Herkes kendi düşüyle tanımlasın Yeni Türkiye’yi öyle mi?
Biraz da içeriğinden söz eder misiniz Yeni Türkiye kavramının? Yani Türkiye’de neler olacak? Bu yazı susuz geçiren köylere su mu gelecek? İşsiz üniversite mezunları iş mi bulacak? Protesto edilen senet sayısı mı azalacak?
Türkiye insanının refah seviyesi, yaşam kalitesi mi artacak?
Binlerce soru! Hangisinden başlamalı…
Öncelikli soru şu olmalı: Eski Türkiye’nin nesinden rahatsız oluyorsunuz?
Son on iki yıldır yapılandırmaya çalıştığınız Eski Türkiye’yi yeterince yapılandıramadınız mı? Eski Türkiye’nin bir bölümü de sizin eseriniz oysa!
Mesela Yeni Türkiye’de milletvekili adaylarını genel başkan belirlemeyecek mi? Vekiller genel başkanların direktifi dışında kendi öz iradeleriyle el kaldırabilecekler mi kanunlar görüşülürken?
Yeni Türkiye’de asgari ücret ne kadar olacak ve asgari ücretten vergi kesintisi yapılacak mı? Akaryakıttan ve cep telefonu görüşmelerinden Özel Tüketim Vergisi alınmaya devam edilecek mi?
Yeni Türkiye Avrupa Birliği’ne girebilecek mi? Yeni Türkiye’nin komşularıyla sorunları çözülebilecek mi? Enerjide dışa bağımlılık devam edecek mi? Çalışma hayatında İLO Sözleşmelerinin uygulanması sağlanacak mı? Memur sendikalarına toplu sözleşme hakkı tanınacak mı? 1 Mayıslarda Taksim’e çıkılabilecek mi?
Yeni Türkiye’de emeklilik yaşı 65 mi olacak? Yeni Türkiye’nin özel yetkili mahkemeleri, savcıları olacak mı? İnsanlar terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yıllarca ceza evinde yattıktan sonra tahliye olacaklar mı?
Yeni Türkiye’nin yeni geometrik yapılanmaları olacak mı? Çember gibi, üçgen gibi,,, Orduya kumpas kurulacak mı?
Devlet okullarının imkânları genişletilecek mi? Ücretli eğitim teşvik edilecek mi? Üniversitelere girişte sınav olacak mı? YÖK kaldırılacak mı?
Salı günleri siyasi partilerin grup toplantıları yapılmaya devam edilecek mi? Azametli genel başkanlar kükreyerek konuşacaklar mı o toplantılarda? Başbakanlar, bakanlar, valiler vatandaşla konuşmalarında adab-ı muaşeret kurallarına uyacaklar mı?
Siyasete sükûnet gelecek mi?
Milli gelirden pay almada vatandaşlar arasında adalet sağlanacak mı? İhracat, büyüme ve milli gelir gibi ülkelerin kalkınmışlığını gösteren rakamlar açıklanırken gerçekçi davranılacak mı? Gelecekle ilgili projeler açıklanırken yapılabilirlik kurallarına dikkat edilecek mi?
Kanal İstanbul hayata geçebilecek mi? Yeni çılgın projeler olacak mı? Yeni zenginler yaratacak mıyız? Hükümetin her yaptığını alkışlayacak bir basın olacak mı Yeni Türkiye’de?
Türkiye Başkanlık sistemine geçecek mi Yeni Türkiye ile birlikte?
Yeni Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırı ne olacak?
Muhalefet partileri Sivas’ın doğusuna geçebilecekler mi Yeni Türkiye’de?
İnsan bu, aklına bilerce soru geliyor işte; sizin de gelmiştir mutlaka!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678