Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSO Espiye’de üyeleriyle buluştu

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ticaret ve Sanayi odası (GTSO) “Üyelerimiz ile buluşuyoruz” projesi kapsamında Espiye ilçesinde üyeleri ile buluştu.
GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada “Espiye ilçemizde üyelerimizi, yönetim kurulumuz ile bizzat iş yerlerinde ziyaret ettik ve onların sorunlarını dinledik. Görüşlerini aldık ve üyelerimizi düzenlediğimiz eğitim seminerine davet ettik” dedi.
Ziyaretlerin ardından ilçedeki bir restoranda ilçe Kaymakamı Osman Bilgin’inde katımı ile İş-Kur ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin hazırlamış olduğu iş güvenliği ve hijyen eğitimi programı düzenlendi.
Etkinliğe Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı Fikret Günaydın, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri katıldı.
Program kapsamında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Espiye Kaymakamı Osman Bilgin’i ziyaret ettiler.
Ardından GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı Fikret Günaydın ve ekibi Espiye’de bulunan Oda üyelerini ve esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.
“Giresun Ticaret ve Sanayi Odası İlçelerle Buluşuyor” toplantısının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;“Giresun Ticaret ve Sanayi Odası son beş yılda teknik altyapı ve fiziki mekan ihtiyacına ciddi yatırımlar yaptı. Giresun merkezde Taşbaşı Mevkiinde aldığı bina onarımı tamamlandı sayılır, Odamızın yazılım sistemini yeniledik ve arşivleme sistemini dijital ortama taşıdık. Yakında siz üyelerimiz Odaya gelmeden işletmelerinizden elektronik ortam vasıtasıyla belgelerinizi alabileceksiniz. Bunun yanında son dönemde ciddi çalışmalarımız bulunmaktadır. Havaalanında 10 yılı aşkın zamandır sürdürdüğümüz mücadele nihayet meyvesini verdi, Güney Çevre Yolu yakın zamanda temeli atılacak. Eğribel Tüneli öyle, Espiye ilçemizde bir tesisleşme projemiz olacak. Bunun için en uygun alan Adabük mevkii, biz öneri ve proje oluşturma mevkisiyiz. Siyasilerimiz karar mevkii ancak bu zamana kadar hedeflediğimiz projelerin birçoğunu yatırıma dönüştürdük” dedi.

Espiye Kaymakamı, Osman Bilgin yaptığı konuşmada; “Giresun Ticaret ve Sanayi Odası seçimler dışında da üyelerine giderek sorunlarını dinliyor ve işletmelerimize katkı sağlaması amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bu çok güzel bir davranış, Normalde Odalarda seçimler dışında pek üye ziyareti ve etkinliği göremezsiniz, bu açıdan Hasan Başkanı ve ekibini taktir etmek lazım. Bu çerçeveden bakıldığında Espiye ve Giresun’un turizmde geleceği görülmektedir, ancak tesis altyapımız yetersizdir. Devletimizin bir çok kredi ve hibe destekleri var, bu desteklerden faydalanılarak bölgede hizmet sektörü canlandırılmalıdır. Giresun’un komşu vilayetlerden eksiği olmadığını fazlasıyla biliyoruz” dedi.

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü uzmanı Burhan Durhan ise; ”İŞKUR mesleki eğitim kursları, iş başı eğitim programı, UMEM, girişimcilik eğitim programı gibi bir çok alanda işletmelerimize destek sağlanmaktadır. Özellikle işbaşı eğitim programında en az iki çalışanı olan kuruma kayıtlı işletmeler bu destekten faydalanabilirler. İş başı eğitiminde 5 ile 10 çalışanı olan firmalara bir kişi tahsis edilmekte ve günlük 25 TL ücret ödenmektedir, altı ay süreli bu destek vasıtasıyla işçide genel sağlık sigortasından faydalanmaktadır. UMEM projesi kapsamında ise işletmelerimizin talepleri doğrultusunda ara elaman ve vasıflı işçi yetiştirmek için kurslar düzenlenmektedir. Bu kurslar işletmelerde olduğu gibi değişik atölyelerde de olabiliyor.”

Toplantının ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yemek ikram edildi.