Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da içme suyu kesintisi

Bu haberin fotoğrafı yok

Tirebolu’da 1-2 gündür süren ve vatandaşları zor durumda bırakan su kesintisi için Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak’tan sosyal medya aracılığı ile bir açıklama geldi. Başkan Karapıçak’ın açıklaması şu şekilde: “Bugünlerde yaşamış olduğumuz su kesintisiyle oluşan mağduriyetle ilgili tüm vatandaşlarımdan öncelikle şahsım ve ekibim adına özür diliyorum. İncelemeler sonucunda su kesintisinin sebebi teknik ekiplerimiz tarafından akşam saatlerinde belirlenmiştir.
Bugün gün içerisinde Harşit Vadisinin Doğankent yolunun doğu tarafında kalan su deposunun, Harşit Çayının içerisinden geçerek, ana boru hattına su taşıyan çelik boruda nedeni belirlenemeyen bir durumdan dolayı arıza meydana gelmiştir. Bu arıza, su akıntısının yoğunluğu nedeniyle ancak özel araçlarla giderilebilmektedir. Teknik ekibimiz bu konuda gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktadır. 16.04.2015 Perşembe günü (yarın) Tirebolu’ya özel olarak getirilecek olan araçlarla bu borunun değiştirilmesi denenecektir. Zorlu bir çalışma olan bu değişimin sonunda arızanın giderilmesi için tüm imkanlar kullanılacaktır. Bildiğiniz üzere, Tirebolu merkez mahallelerini besleyen 2 ayrı keson su kuyumuz bulunmaktadır. Günlük toplam su ihtiyacının yüzde 50’sini 1. kuyu, kalan diğer kısmını ise 2. kuyu karşılamaktadır.

Bu problemin çözüleceği süre içerisinde tek su kuyumuzda bulunan suyla ilçemize su temini sağlanacaktır. Suyun tamamı ilçemize yetmediğinden dolayı gündüz 12’den gece 12’ye kadar Yeniköy, Çarşı, Cintaşı ve Hamam Mahallelerine;  gece 12’den gündüz 12’ye kadar da Demirci ve Körliman Mahallelerine su verilecektir. Su salınımının gece ve gündüz 12 saat olarak planlanma sebebi ise, ilçede bulunan yüksek katlara suyun ulaşma süresinin uzun olmasından kaynaklanmasıdır. Bu konuda sizlerin mağduriyetini gidermek için elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimizi bilmenizi istiyor ve anlayışınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum.”