Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tekzip ve Düzeltme

Bu haberin fotoğrafı yok

Bazı basın ve yayın organlarında “Giresunlu Bakandan Giresunlu Aday Adayına Zulüm, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili aday adayı Neşat Büyükaydın, hemşerisi Gümrük ve Ticaret Bakanı tarafından sürgün gibi tayine maruz bırakıldığı ortaya çıktı” gibi gerçeğe aykırı ve mesnetsiz iddiaların yer aldığı haberler yayınlanmıştır.

Bakanlığımızda uygulanmakta olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre; Gümrük Teşkilatı için görev yerleri ile faaliyetleri dikkate alınmak suretiyle Bölge Müdürlükler gruplandırılmış olup, beş ayrı hizmet bölgesi oluşturulmuştur. Söz konusu Yönetmeliğe göre her hizmet bölgesi için belirlenmiş süreleri tamamlayan personeli ise farklı hizmet bölgelerine atama zorunluluğumuz bulunmaktadır.

Söz konusu Yönetmeliğin “e-Atama esasları” başlıklı 11’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (b) bendinde “Kurul Kararı ile görev yeri belirlenenlerin atamaları öncelikle yapılır. Daha sonra, beşinci hizmet bölge süresini tamamlamamış olanlardan kontenjan sayısı kadar personel puan ve tercih üstünlüğüne göre e-atama ile beşinci hizmet bölgesine atanır” hükmü yer almaktadır.

Söz konusu kişi 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde aday olabilmek için 26/01/2015 tarihli dilekçesi ile istifa talebinde bulunmuş ve 06/02/2015 tarihli onay ile istifası kabul edilerek 09/02/2015 tarihinde görevinden ayrılmıştır.

Ancak ilgili, 15/04/2015 tarihli dilekçesi ile kesin aday listesine giremediğinden bahisle tekrar görevine başlama talebinde bulunmuş, 22/04/2015 tarihli onay ile de Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı Hamzabeyli Gümrük Müdürlüğü’ndeki görevine 07/05/2015 itibariyle aynı unvan ve kadro derecesi ile başlamıştır.

Bilahare, Hamzabeyli Gümrük Müdürlüğü’ndeki zorunlu çalışma süresi olan beş yıllık çalışma süresini dolduran söz konusu personel 12/05/2015 tarihli dilekçesi ile,

1- Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü,
2- Denizli Gümrük Müdürlüğü,
3- Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü,
4- Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü,
5- Karadeniz Ereğli Gümrük Müdürlüğü,
6- Konya Gümrük Müdürlüğü,
7- Türkgözü Gümrük Müdürlüğü,
8- Dilucu Gümrük Müdürlüğü,
9- Cilvegözü Gümrük Müdürlüğüne, atanma talebinde bulunmuştur.

İlgilinin beşinci hizmet bölgesinin boş olması nedeniyle beşinci hizmet bölgesi dışında olan ilk altı tercihine yerleşme imkanı bulunmadığından, son üç tercihi olan ve beşinci hizmet bölgesinde yer alan Türkgözü, Dilucu, Cilvegözü Gümrük Müdürlükleri arasından (e-atama) elektronik atama ile tercih ve puan üstünlüğü esas alınarak Dilucu Gümrük Müdürlüğü’ne atanmıştır.

Söz konusu atamalar 2008 yılından bu yana bilgisayar ortamında otomatik olarak sistem aracılığıyla yapılmakta olup, Bakanlığımız çalışanlarının bu sisteme dışarıdan hiçbir şekilde müdahalesinin olması mümkün bulunmamaktadır. E-atama’nın puan ve tercih üstünlüğüne göre yapıldığı ataması yapılan ilgili tarafından da bilinmektedir.

Dolayısıyla, Bakanlığımızca yapılan işlemler Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine uygun yürütülmekte olup, adı geçen şahsın atama işlemleri mevzuata aykırılık teşkil etmemektedir.

Yukarıda detaylı olarak belirtildiği üzere; söz konusu haberlerde yer alan gerçeği yansıtmayan iddiaların, kamuoyunun doğru bilgi alma hakkıyla ve basın meslek ilkeleriyle bağdaştırılması mümkün olmadığından, bahsedilen haberlerin düzeltilmesi hususunda kamuoyuna saygıyla duyurulur.