Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP, “Bataklığı Üretenlerin Sivrisineklerden Şikâyet Etmeye Hakkı Yoktur”

Bu haberin fotoğrafı yok

Saadet Partisi Aylık İl Divan toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Başkanı Ömer Öztürk, İl Sorumlusu Bekir Demirkaya, İl, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ömer Öztürk, İstanbul’dan, Paris’e, Bağdat’tan Brüksel’e kadar son günlerin en önemli gündem maddelerinden birinin terör olayları olduğunu belirterek; “En son ABD’de yaşanan ve 50 kişinin ölümüne neden olan saldırı dünyanın bir numaralı gündemi oldu. Oysa aynı gün Bağdat’ta da terörist saldırı yaşandı. Aynı gün Şam’da da canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Aynı gün Libya’da da bombalı araç havaya uçuruldu. Sadece bir rakam vermek istiyorum. Ortadoğu coğrafyasında 1 yılda patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen terörist saldırı sayısı 2000’den fazla. Bu tür saldırılarda hayatını kaybeden insan sayısı ise 40 binin üzerinde. Amerika saldırılarda kaybettiği 50 sivil vatandaşına ağlıyor. Peki, ama terörist saldırılarda sivil ölümünün en yüksek olduğu ilk üç ülke neresi? Suriye, Yemen ve Irak! 2015 yılında her gün ortalama 30 sivil bu saldırılarda hayatını kaybetti” dedi.

Elbette nerede yaşanırsa yaşansın, kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın, her türlü terörist saldırıları kınadıklarını ve lanetlediklerini söyleyen Ömer Öztürk; “Hayat hakkı herkes için en kutsal haktır. Ne var ki, çifte standartlı yaklaşımlar terörü önlemek bir yana daha da azgınlaştırmaktadır. Brüksel, Paris, en son Orlando saldırısı bunun sonucudur. Eğer gerçekten terörle yüzleşmek, gerçekten terörü yok etmek istiyorsak ilk yapmamız gereken şey, ‘benim teröristim iyidir’ anlayışından vazgeçmek olmalıdır. Bomba İstanbul’da, Bağdat’ta, Şam’da patlayınca bunu “gerillaların özgürlük savaşı” “muhaliflerin demokrasi mücadelesi” olarak görenlerin, aynı silah kendi şehirlerini hedef aldığında “terör” feryadında bulunmaları, “doğru” olsa bile inandırıcı olmaz. Çünkü bataklığı üretenlerin sivrisineklerden şikâyet etmeye hakkı yoktur” diye konuştu.