Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyaset ısınıyor!

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da 2015 Haziran ayında milletvekili olacak aday adayı olacakların isimleri netleşmeye başladı. Milletvekili aday adaylığı için tercih edilen partilerden birinci sırada gelen AK Parti’yi MHP ve CHP takip ediyor. AK Parti’de henüz partiye resmi müracaat yapılmadığı belirtilirken aday adayı olmak için görevlerinden istifa edip, aday adayı olmaları beklenen sayının şimdilik 15, CHP de 4 MHP’de ise 5’e ulaştı.

AK Parti’de; Ali Temür, Mustafa Demirci, Halil İbrahim Şengün, Turhan Alçelik, Ayhan Akten, Sabri Öztürk, Hasan Aydın, Hatice Kocaoğlu, Hasan Yücel Sarıkaya, Aytekin Şenlikoğlu, Yılmaz Can, Elif Şahin ile mevcut milletvekili Mehmet Geldi, Adem Tatlı ve Ercan Türk’ün isimleri geçerken CHP’de, Eşref Karaibrahimoğlu, Selahattin Karaahmetoğlu, Eyüp Çiftçi ve Basri Gürsoy. MHP’de, Dr. Orhan Erzurum, Av. Ünzile Bozalioğlu Yüksel, Ali Karadeniz, Feridun Özen, Ali Rıza Öner, Birol Cevizoğlu, ANAPARTİ’de, Muammer Usta, SP’de Süleyman Tekbaş, BBP’de İbrahim Kara isimleri geçiyor.

AK Parti’de 14 Şubat tarihinde yapılacak kongre öncesi aday adaylığı için il Başkanlığından istifa eden Hasan Aydın, adaylık süreciyle ilgili bilgi verdi. Aydın; “Partiye 11 Şubat tarihinde başlayan başvurular 20 Şubat tarihinde son bulacaktır.

28 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında temayül yoklamaları yapılacaktır.7 Mart’tan itibaren ise aday belirlemede alt komisyon toplanacaktır. Kamuoyunda birçok aday adayından söz ediliyor. Ancak henüz resmi bir müracaat yapılmış değil. Fakat başvurular sadece il başkanlığımızdan değil başka yerlerden de yapılabilir” dedi.