Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayiciden öğrenciye davet

Giresun Kamu Üniversite Sanayi

Giresun Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu üyeleri NOOR Fındık İşleme ve GİTEKS-ORSAN Tekstil tesislerini ziyaret ettiler.

Tüm katılımcılar Giresun’un kalkınmasında önemli rolü olan Giresun Sanayisinin ve diğer reel sektör kuruluşlarının araştırma geliştirme, yeni ürünlerle, yeni pazarlara açılma konusunda acil ihtiyacı olan çalışmaların ancak üniversite ile işbirliği içinde gerçekleşebileceği görüşünde birleşti. NOOR Fındık operasyon Direktörü Gül Melike Mahanoğlu ve GİTEKS-ORSAN genel koordinatörü Mehmet Fatih Ceyhan, Giresun Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin eğitimleri süresince yapacakları tez ve araştırma çalışmalarını kendi işletmeleri ile diyalog ve işbirliği içerisinde planlayabilecekleri çağrısında bulundular.

TEKNOLOJİYİ BİRLİKTE GELİŞTİRELİM ATILIMI BİRLİKTE YAPALIM

NOOR Fındık Direktörü Gül Melike Mahanoğlu ve GİTEKS Genel Koordinatörü Mehmet Fatih Ceyhan kendi firmalarında ihtiyaç duydukları yeni teknolojilerin geliştirilmesinde ihtiyaçları olan veya kendi firmalarında yaşanmakta olup kendileri tarafından fark edilemeyen sorunların genç beyinler ile ortaya çıkarılabileceğine inandıklarını belirttiler.  Her iki kuruluşun da üniversite, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte yapılacak bu çalışmalardan yararlanmak istedikleri günün en önemli konuş oldu.

KÜSİ çalışmaları kapsamındaki bu ziyaretimizin neticesi olarak her iki firma temsilcisi Giresun üniversitesi öğrencilerine kapılarının açık olduğunu, yeni öğrenim yılı ile birlikte kendilerini davet ettiklerini, öğrencilerin yapacakları araştırmalara açık olduklarını sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler.

KÜSİ İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. OSMAN SİRKECİ; BU DAVET ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSATTIR!

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci, Giresunlu öğrenciler, yeni yılda bilgi toplumu, yenilikçi girişimci eğitimi fırsatları ile buluşma şansına ulaşacaklar. Bireysel araştırma yapmayı reel sektör ile iç içe, yaparak, uygulayarak ve yaşayarak öğrenmeyi,  ekip çalışması ruhuna sahip olmayı öğrenme fırsatı bulacaklar. Her şeyi bilen hocalardan değil, kendilerine kılavuzluk, rehberlik yapan ve öğrenen öğretmenler ile birlikte olmayı öğrenecekler. Değişmeyen içerikler ve ezberler ile zaman israfı yerine hızla değişen,  dünü ve yarını içeren eğitim materyalleri ile geleceği ve yarını yorumlayıp kavramalarına yarayacak güncel değişikleri takip etme fırsatlarını değerlendirmeliler. Günün teknolojik gereksinimlerine uygun yeni eğitim materyalleri ile kendilerini zenginleştirecek ve tek düzenlilikten kurtulma şansına dönüştürebileceklerdir.

Çok disiplinli ve çok yönlü sosyal sorumluluk, çevre bilinci ile yeni ufuklara yelken açma şansları bulacaklar. Ayrıca Reel Yaşamı ve Üretim Süreçlerini klasik ezberlenmiş formüllere hapsetmek yerine genç beyinler ve deneyimli üretici sanayici ile hayatın ve üretimin interaktif gözlem, katılım ve kavranışında ezberlenen değil ezber bozan yeni formüller, yorumlarla değişen Türkiye ve dünyada yeni ufuklar açılacak dedi.