Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan yürüyüşe Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak,  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile beraber katıldık. Yürüyüş Debboy Mevkiinden başlayıp, Atatürk Meydanına kadar sürdü.

Yürüyüşte, Sağlık Bakanlığınca yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi ve “Her Gün 10.000 Adım” temasına da dikkat çekildi.

Yürüyüşe; İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Hasan Hüseyin Arslantürk, İl Müftüsü Muhittin Oral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut ile kurumların müdür yardımcıları, şube müdürleri ve personelleri katıldı.

Etkinlik boyunca, yapılan düzenli yürüyüşlerin faydaları ve sağlığı korumak için düzenli yürüyüş yapmak gerektiği vurgulandı.

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olmasının, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamamasının ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesinin, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olduğu anlatıldı. Ayrıca günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmenin sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olduğu, Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılması gerektiği ve yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Yapılan yürüyüşten sonra Sağlıklı Yaşam Aracı ziyaret edilerek etkinliğe son verildi.