Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prodes eğitim yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından, İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yönelik Proje Yardımları ve Proje Destek Sistemi’nin (PRODES) eğitim ve tanıtım toplantısı yapıldı. Giresun Valiliği toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına; Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçisi Murat Kırçova, Giresun İl Dernekler Müdürü Nazan Aydoğan ve dernek yöneticileri katıldı. Toplanın açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Çelik “Proje desteği tanıtım toplantısı için bu toplantı tertiplendi. İnanıyorum ki bundan çok istifade edin. Hem derneklerimize hem ilimize faydalı sonuçlar elde edilir. Gelişmiş toplumların seviyesine örgütlü toplum olma fayda örülüyor. Ne kadar çok örgütlü derneğimiz, sivil toplum kuruluşumuz olduğu takdirde. Orada demokrasinin ne kadar geliştiğinin göstergesi olarak kabul edilmektedir. İlimiz Karadeniz bölgesinde sivil toplum kuruluşu sayısı olarak önde gelen illerden bir tanesindir. Burada hepinizi güzel bir katkısı, emeği var. Dernekler, genellikle başkan ya da üyelerin desteği ile aidatlarıyla ayakta duruyor. Bakanlığımızın 2010 yılından beri uyguladığı sivil toplum kuruluşlarına destek programında istifade etmeniz, inanıyorum ki size ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bu proje eğitiminden sizlerin azami istifade etmenizi istiyoruz. Buradan en iyi şekilde yararlanmaya bakalım.” dedi.Toplantıda, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Denetçisi Murat Kırçova, İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge kapsamında derneklere hazırladıkları projeleri gerçekleştirmek üzere mali yardım yapıldığını belirterek, desteklenecek proje konularının her bütçe yılında İçişleri Bakanlığı tarafından belirlendiğini, İçişleri Bakanlığınca yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen derneklerin, projelerini Başvuru Rehberine göre hazırlamaları ve 07 Mayıs 2015 tarihine kadar Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Denetçisi, dernek temsilcilerini Proje Destek  Sistemi ile ilgili bilgilendirerek, 2015 yılı içinde desteklenecek projeler hakkında bilgi verdiler ve başvuru rehberine uygun olarak hazırlanmamış projelerin değerlendirmeye alınmayacağının da altını çizdi.

2015 YILI İÇİN 21 MİLYON TL ÖDENEK AYRILDI

İçişleri Bakanlığınca 2015 yılı için bütçesinde 21 milyon 200 bin TL, dernek projeleri için ödenek ayrıldığı, bakanlıktan talep edilebilecek yardım miktarının ise en az 5 bin TL en çok 150 bin TL olduğu, 2015 yılında içinde; -Aile ve toplum değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik projeler, – İnsan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine yönelik projeler, – Karar alma mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyaloğunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler, – Toplumda huzur ve barışı temin etmek üzere farklı toplum kesimleri arasında uzlaşı, işbirliği ve etkileşimi artırmaya yönelik projeler,- Toplumun farklı kesimleri arasında işbirliği ve etkileşimi arttırmaya yönelik projeler, – Gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik  vasıflarını ve istihdamını arttırmaya yönelik projeler,- Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik projeler, – Kültür, tarih ve medeniyet değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve ihyasına yönelik projeler, – Gazilerimize ve Şehit yakınlarına yönelik projeler, – Eğitim, kültür, sağlık, spor ve madde bağımlılığı ile mücadeleyi konu alan sosyal içerikli projelerin, destekleneceği belirtilerek, toplantı soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.