Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öztürk’ten İtalyanlara sert tepki!”

Bu haberin fotoğrafı yok

AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk, İtalyanların Türk fındığını ucuza alıp yurt dışında pahalıya sattığını söyledi.

İtalyan Tarımcılar Federasyonu’nun, Türk fındığını en yüksek riskli ürün ilan etmesine bir tepki de AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ten geldi.

Söz konusu açıklamanın Türk fındığı, Türk tarımı ve hatta Türk ihracatını sabote etmeye yönelik maksatlı bir açıklama olduğunu dile getiren Öztürk, “Soruyorum İtalyanlara, 2016’da dünyanın dört bir yanına ihraç edilen milli ürünümüz fındıktan bir gram bile geriye dönmüş müdür!? Şayet dönmediyse bu açıklamaların nedeni nedir?”  dedi.

“TÜRK FINDIĞINA LEKE SÜREREK UCUZA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Aflatoksin bahanesiyle yeni bir oyunun tezgahlanmaya çalışıldığını görüyoruz’ diyen Öztürk, fındığın üzerinde oyun oynamak isteyen bazı kesimlerin İtalya ile bağlantıları olduğu ifade etti. Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,’ Türkiye’nin yılda 600 bin ton rekoltesi var ve dünyanın en kaliteli fındığını bizler üretiyoruz. İtalya’nın ise 125 bin ton civarında. İtalya’nın Türk fındığına rakip olma olanağı yok. Bu yüzden bu çevreler Türk fındığını ucuza alıp yurtdışına çıkardıktan sonra fiyatını yükseltip ekstra para kazanmak istiyorlar” diye konuştu.
Öztürk, CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun da verdiği soru önergesi ile İtalyanların değirmenine su taşıdığını öne sürdü.