Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenlere rotasyon uygulanmasına tepki

Bu haberin fotoğrafı yok

Türk eğitim Sen Giresun Şubesi Başkanı Arif Çetinkaya, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere uygulanacağı bildirilen rotasyona tepki gösterdi. Çetinkaya yaptığı basın açıklamasında” Eğitimde başarının sağlanmasında öğretmen önemli pay sahibidir. Çalışan, başarılı olan öğretmenlerimize sahip çıkmalıyız. Özellikle son yıllarda ilimizde ve ülkemizde öğretmenler üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Öğretmenlere rotasyon getirilmesi bu baskı unsurunun bir aracıdır. Öğretmenlerimizden önce okul müdür ve müdür yardımcılarına rotasyon getirildi. Bu rotasyon sonucunda sadece başarılı eğitimciler mağdur edildi.
Ardından MEB yasası ile okul müdürlüğü, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılıkları görevlendirme hale getirilerek sınavla hak edilen kazanılmış hakları eğitimcilerin elinden alınarak yandaş olmadıkları için mağdur edilmişlerdir.
Şimdi de öğretmenlere rotasyon uygulanmak istenmektedir. Bu uygulama eğitime katkı sağlamayacaktır. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin mağduriyetine yol açacaktır. Öğretmenlerimizin moral ve motivasyonu bozulacak, okullarımızda yeni bir kaos ortamı ve huzursuzluk oluşacaktır. Bu şartlarda okullarımızda eğitimde kalitenin artırılması nasıl sağlanacaktır. Kendi çalışanını mağdur etme peşinde olan bir bakanlık olur mu?   Bu  uygulama olmasa devletin kasasında kalacak olan yolluk ücretleri okullarımızda var olan öğretmen açığının, araç gereç eksikliğinin… vb.  giderilmesi için kullanılabilir. Böylece atanamayan öğretmenlerimiz de işe başlamış, okullarımızın eğitim alt yapısı iyileştirilmiş olur. Bir taraftan kaynak yok deniliyor. Bir taraftan da devletin kaynakları birilerinin inadı uğruna çalışanları mağdur etmek için çarçur ediliyor, boşa harcanıyor.  Türk Eğitim-Sen olarak tüm öğretmenlerin rotasyona uğratılması yerine öğretmen atamalarında il içi sıraların işletilmesini öneriyoruz. Daha önce var olan bu uygulama hem eğitim açısından hem de mali açıdan daha verimli olacaktır. Bu nedenlerle Milli Eğitim Bakanlığı bu uygulamadan vazgeçmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak rotasyona karşıyız. Bakanlık yeni mağduriyetler oluşturmadan rotasyon uygulamasını kaldırmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı kendi çalışanını mağdur etmeye uğraşana kadar Türkiye’de eğitimde başarı ve kaliteyi nasıl artırırım diye çaba göstermelidir. “