Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

NANKÖRLER TERÖR ESTİRİYORLARMIŞ

Aslında adını bile tam koyamadık. Adalet ve Kalkınma Partisi yönetime gelen kadar terör sorunu diyorduk o tarihten sonra Kürt sorunu demeye başladık.
Adını tam olarak koyamadığımız bir sorunu nasıl çözeceğiz? Terör sorunuysa ona göre, Kürt sorunuysa ona göre çözümler üreteceksiniz.
Son günlerde yaşadığımız terör saldırılarından sonra Akit Gazetesi’nin manşeti ve analizi oldukça ilginçti. Görülen o ki Akit de sorunun adını tam olarak koyamayanlardan.
Ya gerçekten sorunun adını bilmiyor ya da bilmemezlikten geliyor.
Akit’e ve hükümete göre sorun Kürt sorunu, Kürtlerle ilgili düzenlemeler yapıldıkça sorun ortadan kalkacak. Bu amaçla yapılanlardan sonra hala terör estirenlere “Nankörler” diyor Vakit gazetesi.
50 milyarı aşan yatırım ve özgürlüklerde atılan adımlara rağmen terör estiriyorlarmış.
Sorun yatırım ve özgürlük sorunu değil ki! İşte hükümet de burada hata yayıyor.
Hükümet ülkede yaşanan terörün gerçek amacını gerçekten bilmiyor olabilir mi?
Yatırımlar yapılmasın mı? Özgürlükler genişletilmesin mi? Elbette genişletilsin ancak bunlar terör örgütünü tatmin etmiyor ki. Bunlar amaç değil araç onlar için!
Akit Gazetesi’nin “ Gözünüze dizinize dursun” dercesine sıraladığı kamu yatırımlarından ve özgürlüklerden bazılarına göz atalım şimdide:
Bölgenin toplam yatırımlardan aldığı pay 2002 yılında yüzde 7 iken 2014 yılında yüzde 15.2 olmuş. Türkiye genline yapılan yatırımlardan aldıkları pay yüzde 46 ya yükselmiş. Sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesine yapılan yatırım harcaması 2 milyardan 8 milyara yükselmiş.
Bölgede havaalanı olmayan il kalmamış. Ağrı, Elazığ ve Van havaalanları yenilenirken Iğdır, Bingöl, Hakkâri ve Şırnak havaalanları hizmete açılmış.
Köye Dönüş Projesi’yle bölge kapsamında vatandaşların köylerine dönmeleri için 11. 860. 000 milyon TL harcama yapılmış.
Terör mağdurlarının zararları karşılanmış. Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar görenlere 2004 yılında çıkartılan bir kanunla toplamda 3 milyar TL ödeme yapılmış.
Özgürlüklere gelince: Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının daha 12. günüde bölgede yıllardır uygulanan Olağan Üstü Hal kaldırılmış. Vatandaş rahat bir nefes almış, günlük yaşamı kolaylaşmış.
Faili Meçhul dönemi sona ermiş. Parti kapatılmasını zorlaştırıcı düzenlemeler yapılmış.
Kürtçe kurslar açılmasının önü açılmış. Çocuklara Kürtçe isim verilmesi sağlanmış.
Farklı dil ve lehçelerde televizyon yayını yapılmasına izin verilmiş. Devlet televizyonu TRT Kürtçe yayına başlamış.
Ceza evlerinde tutuklu ve hükümlülerin yakınlarıyla Kürtçe görüşme yapabilmesine imkân sağlanmış. Kürtçe eserlerin devlet tarafından çevirisi yapılmış. Kürt Dili ve Edebiyatının önemli eserleri Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanmaya başlamış.
Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi başlatılmış. Kürtçe yer adlarının kullanılmasına izin verilmiş. Akit Gazetesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kürtçe yazılmış halini gösteren bir de fotoğraf yayınlamış bu bilgileri derlediği sayfasında.
Ve bütün bunlara rağmen nankörler terör estiriyorlarmış.
O zaman demek ki neymiş:
Bölgeyi kana bulayan terörün maksadı kamu yatırımlarının artırılması ve özgürlüklerin sağlanması değilmiş. Demek ki maksat başkaymış.
Maksadın ne olduğunu biliyor muyuz? Bildiğimizi düşünüyorum.
Bir ara bir söz vardı:” Yetmez ama evet ” diyordu bu ülkenin aydınları!
Söz konusu bölgede terörü sürdürenler de “ Evet ama yetmez “ diyorlar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678