Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minik dehalardan hatim programı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Müftülüğüne bağlı Minik Dehalar Kuran Kursu 4–6 yaş anasınıfı 34 öğrencisi ile Teyyaredüzü Mevkiinde eğitim ve öğretimine devam ediyor.
Devam eden Kursumuzu İl Müftüsü Muhittin Oral ve Din Hizmetleri Kısım Şefi Ömer Yılmaz yerinde ziyaret ettiler. Hatim programına katıldılar. Beş yaşında Kur’an-ı Kerimi Hatim eden Yasin suresi ve kısa sureleri ezberleyen Zeynep Şüheda Göl için yapılan hatim programı duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Uygulanan program çerçevesinde Kursa katılan minikler Kuran-ı Kerim öğretimi, temel dini bilgiler(Namaz kılma, Sure ezberleme, Hadis ezberleme Esma-ül Hüsna ve Peygamberimizin hayatı) ve çocukların sosyal gelişiminde etkili olan çizgi çalışması, dikkat gelişimi, boyama, kes yapıştır vb. gibi uygulamalar ile değerler eğitimi ve sosyal etkinlikler çerçevesinde eğitim almakta.

Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenmektedirler. Bunun yanı sıra çocukların sosyal ve fiziksel gelişiminde etkili olan: sosyal etkinlikler ile el becerisi ve özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan,  paylaşmasını bilen bireyler olarak yetişmektedirler. Kuran-ı Kerim okumaya geçen çocuklarımız ödüllendirilmekte ve ailelerinin de katılımı ile programlar düzenlenmektedir.