Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mimar Sinan Anadolu Lisesi “Bir çift yürek” filmiyle Türkiye 2. oldu

Bu haberin fotoğrafı yok

Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sinema Kulübü’nün çektiği “Bir Çift Yürek” adlı kısa film ödüle doymuyor. Danışman öğretmen Sinan Koca’nın önderliğinde çalışmalarını sürdüren kulüp, geçen yıl da “Açmaz” adlı kısa filmle Türkiye dereceleri almıştı. Liselerarası gerçekleştirilen kısa film yarışmalarının birinde “Türkiye ikincisi”, birinde “Türkiye üçüncüsü” olan film göğsümüzü kabarttı.

Sinema Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM), SETEM Akademi ve Koruncuk Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışması ödül töreni, 8 Haziranda Işık Üniversitesi’nde Ali İhsan Varol’un sunuculuğunda gerçekleştirildi.

Jürisinde Feza Sınar, Mehmet Güleryüz ve Ahmet Çadırcı’nın bulunduğu, Türkiye’nin 81 ilinden yüzlerce filmin yer aldığı yarışmada, Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sinema Kulübünün çektiği “Bir Çift Yürek” adlı kısa film Türkiye 2.si oldu.

Yine, Çankaya Kaymakamlığı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği, T.C Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi ile birlikte yürüttüğü ve bu yıl TRT’nin de destek verdiği, “Gençliğin Gözünden Aile” temalı “Türkiye Liseler Arası 9. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni’’ 08.06.2016 tarihinde, Sinema Genel Müdürlüğü Ali Fuat Başgil salonunda gerçekleştirildi.

Sunumunu TRT spikeri Erkan Tarhan’ın gerçekleştirdiği törene, Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Sinem Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan, Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Giresun’u, Mimar Sinan Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi İsmet Sena Damcı ile danışman öğretmeni Sinan Koca’nın temsil ettiği yarışmada “Bir Çift Yürek” adlı kısa film yüzlerce film arasından sıyrılarak Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Konuyla ilgili bilgi veren Sinan Koca: “ Sinema kulübümüz iki yıldır faaliyet gösteriyor. İlk filmimizle Türkiye dereceleri yaptık ve bu bizi yüreklendirdi. İkinci filmimizle de Türkiye 2.si ve 3.sü olduk. Daha yeni bir oluşum olmamıza rağmen ulusal alanda böyle başarılı sonuçlar elde etmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Akademik başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Mimar Sinan Anadolu Lisesi, sosyal başarılarıyla da ülke çapında sesini duyuruyor. Bizi her konuda destekleyen okul müdürümüz Muhammet Sarı’ya, idareci ve öğretmen arkadaşlara; ayrıca mükemmel bir performans ortaya koyan, filmin başrol oyuncusu Özgür Aydın’a, Dr. Göksel Ejder’e, Ada Hastanesi yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bizi izlemeye devam edin” dedi.