Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milli Park değil, tabiat parkı ilan ettik”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Milletvekili Bektaşoğlu’nun, “Kuzalan milli park olsun” isteğine Bakan Eroğlu, “Özellikleri uymuyor, tabiat parkı ilan ettik” diye cevap verdi.

Dereli-Şebinkarahisar karayolu güzergahında bulunan Giresun’un gözde turizm alanlarından Kuzalan Şelalesi’nin Milli Park statüsüne alınmadığı, tabiat parkı olduğu ortaya çıktı. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, alanın tamamının Milli Park özelliği taşımadığını ifade etti.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun bu yöndeki önergeyle birlikte dile getirdiği ‘Kuzalan Şelaleri, travertenler, mağaraların olduğu alan Milli Park olsun ve korunsun’ isteğine Bakan Eroğlu’dan yanıt geldi.  Eroğlu, verdiği yazılı yanıtta, şunları söyledi: “Kuzalan Şelaleleri ve çevresi, Milli Parklar Yönetmeliğinin 6. Maddesi (a) bendi gereğince değerlendirilmiş ve milli park olarak ayrılacak yerlerin özelliklerinin tamamına sahip olmadığı tespit edilmiştir.

Söz konusu alanda, kaynak bütünlüğünü koruyacak şekilde doğal hatlar esas alınarak, detaylı bir sınır çalışması yapılmış ve yöre halkının mağdur edilmemesi için özel mülkiyetler sınır dışına çıkarılarak, tamamı orman rejimine tabii 482 hektarlık alanın, Milli Parklar Yönetmeliği 6. Maddesi (b) bendinde tanımlanmış tabiat parkı özelliklerine sahip olduğu belirlenmiş ve Kuzalan Tabiat Parkı 09.05.2013 tarihinde Bakanlığımca ilan edilmiştir.”

Buna göre, Kuzalan, Bakanın belirttiği maddedeki “tür, genetik, habitat ve ekosistem çeşitliliği açısından önemli biyolojik çeşitlilik değerlerine sahip alan” tanımına uyduğu için Milli Park’ statüsünde değerlendirilmiş.

Bektaşoğlu’nun aynı önergede belirttiği alanda uygulanan projeniz var mı sorusuna ise Bakan Eroğlu, Kuzalan’da Uzun Devreli Gelişme Planı uygulandığını belirterek, “Bu plana göre Şelaleler, “Hassas Koruma Alanı” içerisinde kalmaktadır. Ayrıca alanda ziyaretçi giriş çıkışlarını düzenleyerek alanın korunmasına katkıda bulunacak alt ölçekli uygulama projeleri onaylanmıştır” dedi.