Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İstanbul’daki nüfusumuz dikkate alınmalı”

Bu haberin fotoğrafı yok

İstanbul’daki Giresun Hemşehri Dernekleri yöneticilerinden oluşan kalabalık bir gurup, Giresun Federasyonu Merkezinde toplanarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

Giresun Federasyonu’nun İstanbul’daki merkezi, hemşehrileriyle yaptığı toplantılar dizisini dün akşam genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısıyla sürdürdü. İstanbul’da bulunan Giresunlu hemşehri dernekleri başkan ve yöneticilerinden oluşan ve yaklaşık iki yüz kişinin hazır bulunduğu toplantıdan birlik çağrısı çıktı.

Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri de olan Bahçelievler Belediye Başkan yardımcısı Hikmet Tekiroğlu ve Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın’ın da katıldığı toplantı da Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada’da hazır bulundu.

Başkan Vekili Mehmet Kuğunun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Federasyon’un faaliyetleri hakkında özet bilgiler sunuldu ve ağırlıklı olarak Haziranda yapılacak milletvekilliği genel seçimleri konuşuldu. Sizlerle birlikte birçok etkinliğe imza attık diyen Kuğu, “ İstanbul’da oldukça yoğun bir nüfusa sahibiz, önümüzdeki seçimlerle ilgili bir stratejimiz olacak mı bunu istişare edelim istedik” dedi.

Toplantıya katılan dernek başkanları tek tek söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler. Başkanlar; İstanbul’daki üçüncü büyük kitle olarak ortak hareket etmeleri halinde parti liderlerine seslerini daha kolay duyurabileceklerini ve bunu yapmaları gerektiğinin altını çizdiler. İstanbul’dan seçilecek milletvekillerini belirleme sürecine müdahil olmak istediklerini dile getiren başkanlar, İstanbul’dan gösterilecek Giresunlu milletvekili adaylarının belirlenmesinde İstanbul’daki nüfuslarının dikkate alınmasını ve aday belirlemede kendilerinin hissiyatlarına kulak verilmesi gerektiğini, bunu sağlamak içinde girişimlerde bulunacaklarını söylediler.

Federasyonumuz gücünü önce sizin gibi örgütlü yapılardan, sonra da toplumumuzun sessiz ama güçlü varlığından alıyor diyerek sözlerine başlayan Federasyon Başkanı Hasan Turan, konuşmasında birlik çağrısı yaptı. Turan; “Toplumumuzun atar damarı olan kuruluşumuz sizlerle daha iyi noktalara gidecek. Mademki burada nüfus itibariyle iki tane Giresun kurduk, o zaman burada birlik ve beraberlik içerisinde gücümüzü organize ederek hareket etmeliyiz. STK’lar kendini güncelleyerek, yeni düşünceler üreterek, gündemden kopmadan konjektöre göre hareket etmek durumundadır.  Seçme ve seçilme hakkımızı İstanbul’da kullanıyoruz.  Artık seçilme hakkımızı da bihakkın kullanma yolunda çaba harcamalıyız. Toplumumuzun önüne hedef koyup bu oyunda biz de varız diyerek hedefe ulaşmak için çaba harcamalıyız” dedi.