Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

İl Koordinasyon Kurulunun 3. Toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında, Valilik Konferans Salonunda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Karahan, “Sayın Vekilim toplantımıza hoş geldiniz. Toplantımızda, ilimizdeki yatırımların genel değerlendirmesi üzerine konuşuyoruz. Giresun da yatırım konusunda iyi yerlerdeyiz. Bu yıl bütçenin gecikmesi, projelerin ve ihalelerin biraz gecikmesine sebebiyet verdi. Yatırımların başlatılması, devam edilenlerin takip edilmesi, bitmek üzere olanların tamamlanması için çalışmalarımız ve denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam etmektedir.  Hastanelerimiz, okullarınız, hükümet konaklarımız gibi devam eden 200-300 Milyon TL tutarında 25 civarında ciddi yatırımlarımız var. Bunları biran önce tamamlamalıyız. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Eylül ayının ortalarında toplu açılış niyetimiz var” dedi. Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de katılımcılara hitaben gündeme dair konular üzerinde kısa bir konuşma ve değerlendirmede bulundu. Konuşmaların ardından toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ilimizde dönem içerisinde tamamlanan, devam eden ve proje aşamasında bulunan yatırımların son durumları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, İlimizde 2016 yatırım yılının III. Toplantısı itibariyle yatırımların ağırlıklı olarak kadastro, tarım, enerji, ulaştırma, sağlık, eğitim, ormancılık ve spor sektörlerinde yoğunlaştığı belirtilirken,  20 yatırımcı kuruluşun, programda bulunan 397 adet projenin, 150 adedinin bitirildiği, 179 adedinin ise devam ettiği, 44 adet projenin ihale aşamasında olduğu, 24 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamadığı kaydedildi. Programdaki 397 projenin 147 adedi kadastro, 81 adedi tarım, 37 adedi enerji, 34 adedi ulaştırma, 23 adedi sağlık,  20 adedi eğitim, 10 adeti ormancılık, 10 adedi spor ve 35 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine ait olduğu kaydedilirken, il genelinde 2016 yatırım yılının III. toplantısı itibariyle, 2016 yılına ait 241 Milyon 662 Bin 079 TL ödeneğin 91 Milyon 599 Bin 791 TL’ sinin harcandığı açıklandı.

Toplantıya; İlimiz Milletvekili Cemal Öztürk, Tapu Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürlüğü, İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürlüğü, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğünden yetkililer ile Belediye Başkanları ve İlimizdeki yatırımcı kuruluşların müdürleri katıldı.