Otomobil Gelevera Deresine uçtu: 2 ölü, 6 yaralı (10:56 / Flaş Haber)   Canlı Skor    Künye  
Giresun Haberci İnternet Gazete
Anasayfa   |  Güncel  |  Siyaset  |  Spor  |  Ekonomi  |  Kültür&Sanat  |  Sağlık | Foto Galeri | Videolar |  Bugün: 6 Eylül 2010

Felç olan inşaat işçisi hayata tutundu

Giresun Üniversitesi'nin inşaatında çalışırken yukarıdan düşen kalasın, durduğu iskeleyi kırması sonucu zemine çakıldıktan sonra felç olan Barış Yurteri (28), kaldırıldığı Ordu Medical Park Hastanesi'ndeki ameliyatının ardından kol ve bacaklarını yeniden oynatmaya başladı.

Kategori  Kategori : Sağlık
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 139
Tarih  Tarih : 06 Temmuz 2010, 12:20

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Binanın dış cephesinde cam onarımı yaparken üstünde durduğu iskeleden 12 metre aşağıya düşen ve Giresun'da kaldırıldığı hastanede kendisine 'Yapacak bir şey yok, felç olmuşsun' denilen Barış Yurteri, iş arkadaşları tarafından getirildiği Medical Park Ordu Hastanesi'nde yaşama tutundu. Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. Erhan Arslan'ın müdahale ettiği Barış Yurteri hemen ameliyata alındı. Ameliyatın ardından kol ve bacaklarını yeniden hissetmeye başlayan Barış Yurteri'nin sevinci yüzünden okunurken, Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. Erhan Arslan, ameliyatı şöyle anlattı:
"Hasta yüksekten düşme sonrasında başka bir merkeze yatırılmış. Hastanın yatış sırasında her iki bacakta felç ve duyu kaybı gelişmesi üzerine hastaya lomber MRG çekilmiş. Hasta hastanemize geldiğinde sırt omurgasında çökme kırığı ve buna eşlik eden omuriliğe soldan baskı yapan epidural hematom ve omurilikte kontüzyon mevcuttu. Hastaya ilaç tedavisi başlanıp acil ameliyata alındı. Kırık omurganın iki alt ve iki üst seviyelerine titanyum vidalar ve rodlar yerleştirildi. Sırt omurgasına total laminektomi yapılıp, omuriliğe baskı yapan kan pıhtısı temizlendi. Hasta servise alındı."
Kazanın ardından kaldırıldığı Giresun Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalede bacağında ve kaburgalarında bulunan kırıkların yanı sıra sırt omurgasında kırık olduğu tespit edilen, bacaklarında his kaybı gelişen ve doktorların 'Yapacak bir şey yok, felç olmuşsun' dediği Barış Yurteri, olay anını ve bundan sonrasını şöyle anlattı:
"Dış cephe camlarını yapıyorduk. Giresun'da birkaç günlük işimiz kalmıştı. Gürültüyle birlikte yukarıdan kalaslardan biri düştü. Bana isabet etmedi ama üstünde bulunduğum iskeleyi kırdı. Ben demirlere çarparak zemine çakıldım. O anda ne olup bittiğini, kimlerin ne dediğini arkadaşların konuşmalarını hep duydum, hatırlıyorum. Zaten hemen Giresun Devlet Hastanesine götürdüler. Bir şey yapamayacaklarını söylediler. Ben de Medical Park Ordu Hastanesi'ne geldim. Erhan Hoca ve ekibi her an yanımdaydı. Ona ve ekibe çok minnettarım. Onlar bana inandığı için ben de kendime inandım. Ve bacaklarımı yeniden kazandım."
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

TATİL06 Eylül 2010

  HABER ARA


Gelişmiş Arama

  ANKET

12 Eylül'de Referandumda hangi oyu kullanacaksınız?




Tüm Anketler

Ayaronline © 2006-2010 Tüm Hakları Saklıdır.
RSS Kaynağı | Gizlilik İlkeleri | Livescore

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi