Otomobil Gelevera Deresine uçtu: 2 ölü, 6 yaralı (10:56 / Flaş Haber)   Canlı Skor    Künye  
Giresun Haberci İnternet Gazete
Anasayfa   |  Güncel  |  Siyaset  |  Spor  |  Ekonomi  |  Kültür&Sanat  |  Sağlık | Foto Galeri | Videolar |  Bugün: 6 Eylül 2010

Fındığın umudu Çin pazarında

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Çin pazarının iyi kullanılarak fındığının geleceğinin kurtarılabileceğine inandığını söyledi.

Kategori  Kategori : Ekonomi
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 184
Tarih  Tarih : 06 Haziran 2010, 12:01

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Necat Avcı yaptığı açıklamada, fındıkta kalıcı çözümler bulunması isteniyorsa geleneksel pazarın mutlaka dışına çıkılması gerektiğini kaydetti. Bu anlamda Çin ve Hindistan gibi büyük nüfuslu ülkelerin öne çıktığını ifade eden Avcı,"Çin fındık için geniş bir pazar. Bizim hep iddia ettiğimiz bir şey vardı. Geleneksel pazarın mutlaka dışına çıkmamız gerekiyor. Aksi halde bu dar pazar içerisinde çalışmalarımız, üretim alanlarımız genişlemesi pazar bulma sıkıntısını çok daha fazla artırıyor. Onun için Çin pazarının bizim için çok büyük önemi var" dedi.
Nüfusu yoğun olan Çin ve Hindistan'da son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değiştiğini ve fındığın ön plana çıkartılarak avantaj sağlanabileceğini belirten Avcı,"Çin ve Hindistan gibi büyük ülkelerin beslenme alışkanlıkları değiştiği için büyük bir potansiyel haline geldi. Fındığı bir eğlence aracı olarak kullanmaya başladılar" diye konuştu.
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

TATİL06 Eylül 2010

  HABER ARA


Gelişmiş Arama

  ANKET

12 Eylül'de Referandumda hangi oyu kullanacaksınız?




Tüm Anketler

Ayaronline © 2006-2010 Tüm Hakları Saklıdır.
RSS Kaynağı | Gizlilik İlkeleri | Livescore

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi