Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gönüllü öğretmenin öğrencisi olan kadınların sınav heyecanı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un İnişdibi köyünde gönüllü okuma-yazma kursu veren Emine Aksoy’un öğrencileri olan köylü kadınlar diploma almak için sınava girdi. Meslek Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra döndüğü köyünde okuma yazma bilmeyen kadınlar için köy odasında gönüllü öğretmenlik yapmaya başlayan Emine Aksoy’un öğrencileri Valiliğin talimatı doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi tarafından oluşturulan komisyon karşısında diploma almak için sınav teri döktü. Köylerinde okumuş kızları tarafından okuma yazma öğrendikten sonra diploma almak isteklerini dile getiren kadınlar amacına ulaştı.

Gönüllü öğretmenlik yapan Emine Aksoy; “Annem dahil köyümüzde bir çok kadın çocuklarını okutmalarına rağmen kendileri okur yazar dahi değillerdi. Bende yaklaşık beş ay önce köyümüzdeki kadınlara okuma yazma öğretmeye başladım. Hepsi ilerlemiş yaşlarına rağmen azimle öğrenciler. Okuma yazma öğrenen kadınlarımız okur-yazar belgesi almak istedi. Basında yer alan haberlerin ardından Halk Eğitim Merkezi tarafından oluşturulan komisyon sınav yaptı. Başarılı olanlar okur-yazar belgesi alacaklar. En az onlar kadar bende heyecanlıyım” dedi. Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk ise; “Burada gerçek halk eğitimi yaşanmış. Bu ülkemizde görmek istediğimiz örnekler. Bu güzel örnek basında yer alınca Valiliğimizin talimatıyla Halk Eğitim merkezi tarafından oluşturulan bir komisyon gözetiminde sınav yapıldı. Bu sınavda başarılı olanlara okur yazar belgesi verilecek. Bu okuma yazmanın ikinci kademesinde isteyenler dışarıdan ilk ve ortaokulu bitirme sınavlarına dahi girebilirler” dedi.

Gönüllü öğretmenin annesi Ayşe Aksoy ise, “Çocuklarımızı üniversitelere gönderdik ama biz okuyamadık. Şimdi kızım ben dahil köyümüzdeki bir çok kadına okuma yazma öğretti. Okur yazar diploması almak için sınav olduk. İyi bir sınav geçti. Çocuklarımızın sınavda neler çektiğini anlamış olduk” dedi.