Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Giresun’un konuta değil, iş ihtiyacı var”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı’da, Gümrük ve Ticaret bakanı Nurettin Canikli’nin eski Seka arazisi üzerinde Toki tarafından yaplacak olan toplu konutların temelini atmasına tepki gösterdi. Kitapçı ”Sayın Canikli, yok, ettikleri sanayi tesislerinin yerine konut temeli atarak hizmet yaptığını zannediyor. Giresun’da 13 yıllık AKP iktidarları döneminde Seka tamamen ortadan kaldırıldı. Dünyanın en büyük entegre fındık işleme tesisi olan Fiskobirlik Entegre Fabrikası kaderine terk edildi.  5 milyon liraya sattıkları Seka’yı 70 milyona TOKİ’ye aldırıp devletin kaynaklarını birilerine pompaladılar. Sayın Canikli çıkmış; “Bu arazi üzerinde rant hesabı vardı. Bu oyunu bozduk” diyebiliyor. Giresun’da konut ihtiyacı yoktur. Giresun’da iş ihtiyacı vardır.
Geçen yıl fındık olmamıştır. Bu yılda rekolte düşük seviyededir. Giresun çiftçisi perişan durumdadır. Seka arazisine yapılacak konutlarla bu sorunlar çözülemez. Sayın Bakan, Seka arazisine 1500 konut, stadyum, spor salonu, yüzme havuzu yapılacağını açıklamış.
Bunun anlamı şudur, önümüzdeki günlerde Atatürk Stadyumu, 19 Eylül Spor Salonu ve Yüzme Havuzu yıkılacaktır. Sayın Canikli, rant peşinde koşan kimdir? Sayın Canikli sizdeki bu Giresun sevdası neden hep inşaat üzerine gelişiyor. Bu şehrin geleceğini karartmanıza halkımız izin vermeyecektir. Sizden önceki iktidarların yatırımlarını yok edip, konut ve alış veriş merkezleri yapma planınız  “rantın” somut örneğidir. Bu şehirde yaşayanların, sosyal alanlara, kültürel alanlara, sanatsal alanlara ihtiyacı vardır. Giresun halkı sizi ve iktidarınızı yaptığınız konutlarla hatırlayacaktır” dedi.