Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’daki otellere Arap rakipler geliyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun İl Özel İdaresi tarafından kaba inşaatı tamamlanan bina ve 15 dönüm araziye beş yıldızlı otel yapımı için Arap yatırımcılar talip oldu. Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede turizm yatırımları bulunan bir grup Arap yatırımcı Giresun’a gelerek İl Özel İdaresine ait bina ve arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Giresun İl Özel İdaresi tarafından hizmet binası amacıyla yapımına başlanan ancak hükümetin tüm şehir projesi kapsamına alınacak olmasından dolayı turizme kazandırılmak istenilen binaya Arap yatırımcılar talip oldu.
Giresun’un Dereli ilçesinde Turizmci Fazlı Aydın’ın tavsiyesiyle Giresun’a gelen Arap yatırımcılar bina ve arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Bahreyn’li turizm yatırımcısı Adel Abdullah, Giresun’un özellikle Ortadoğu ülkeleri için yatırım yapılacak bir yer olduğunu belirterek, ciddi anlamda bir yatırım düşündüğünü söyledi. Arap Yatırımcı Adel Abdullah; “Giresun, doğasıyla mükemmel bir şehir. Burada turizm yatırımı olmadığına şaşırdım. Özellikle havaalanının da yapıldığını öğrendikten sonra Giresun için ciddi bir yararını düşünüyoruz. Ön görüşmemizi ve incelemelerimizi yaptık. Değerlendirip karara varacağız. Giresun’un turizmle Ortadoğu ülkelerinde adından söz ettirecek bir şehir. Bizde bunun Giresun ayağında bir yatırım düşünüyoruz” dedi.
Suudi Arabistanlı Yatırımcı Nasser Alghudaie ise; “Bu bölgeyi beğendik. Beklediğimizden daha mükemmel bir yerle karşılaştık. Turistler için burada kum, deniz, doğa ne isteniliyorsa mevcut. Bu nedenle burada turizmle ilgileniyoruz ve yatırım yapmayı düşünüyoruz” dedi.