Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da eğitim, Avrupa mutfağında staj

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden (Kız Meslek Lisesi)  A.B projesi.

Avrupa Mutfağında Yaygın Olarak Kullanılan Soslu Yemeklerin İncelenip Yapılarak Yöremiz Mutfağında Uygulanması İsimli Proje Hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü ve okul öğretmeni Ömer OKUR; 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Okulumuzun hazırlayıp sunmuş olduğu proje teklifi desteklenmeye değer bulunmuştur.

2014 yılı Teklif Çağrısı döneminde Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projeleri kapsamında yapılan 1482 proje teklifinden 1262 proje ön değerlendirmeyi geçerek içerik değerlendirmesine alınmış, bunlardan 221 proje desteklenmeye değer bulunmuştur. Okulumuzca hazırlanmış olan proje 221 proje arasına girerek en yüksek desteği alan projelerden bir tanesi olmuştur.

Okulumuz Konsorsiyum koordinatörlüğünde hazırlanan proje ile ortaklarımız arasında bulunan Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Giresun Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi), Bulancak 19 Eylül Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi( Bulancak 19 Eylül Kız Meslek Lisesi),Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi (Ünye Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi) ve Eskişehir Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi( Gazi Yakup Satar Kız Meslek Lisesi’nden toplam 86 Öğrenci ve 4 öğretmen Proje Kapsamında 15 gün süre ile Avrupa’nın farklı ülkelerinde staj yapma imkanı bulacaktır.

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında hazırlanan proje ile 4 okulumuzda bulunan,  Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının mutfak dalı öğrencilerinden 11 ve 12.sınıf ta okuyan toplam 86 öğrencimizden 20 tanesi Hollanda da staj yapma imkanı bulmuşlardır. Öğrencilerimizle beraber 1 öğretmenimizde 14 günlük süre ile Hollanda da olmuşlardır. Öğrencilerimiz yurt dışındaki kurum mutfaklarında staj yaparak Avrupa Mutfağında Yaygın Olarak Kullanılan Soslu Yemeklerin İncelenip Yapılarak Yöremiz Mutfağında Uygulanması İsimli Proje ile soslarla ilgili yenilikleri ve farklı uygulamaları yaparak yaşayarak öğrenmişler ve kendi okul ve staj yapmış oldukları mutfaklara taşıyarak, mutfak kültürümüze zenginlik kazandırmanın yanında bizim mutfağımızın, yemek kültürümüzün zenginliklerini de Avrupa da ki Ortaklarımızla paylaşarak Türk mutfağının ve Türk kültürünün de tanıtılmasında önemli görev almışlardır. Bu proje ile mutfak dalı öğrencilerinden oluşan katılımcılarımız, Avrupa mutfaklarında yiyecek içecek hazırlama ve sunumu ile ilgili yerinde uygulamalarda bulunmuşlardır.

4 Akış olarak hazırlanan proje 28.12.2014-10.01.2015 Tarihleri Arasında Hollanda da, 25.01.2015-07.02.2015 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti Prag da, 29.03.2015-11.04.2015 tarihlerinde Romanya da ve 17.05.2015- 30.05.2015 Tarihlerinde Avusturya da uygulanacaktır” dedi.