Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ’de 11 dekan istifasını verdi

Bu haberin fotoğrafı yok

İstifalarını veren 11 dekandan 2’si yaptıkları açıklamada, zamanında paralel örgütün yayında yer alarak üniversite aleyhine demeç verenlerin bugünkü üniversite yönetiminde görev aldıklarını iddia ettiler.

Giresun Üniversitesi bünyesi içerisinde bulunan 13 fakültenin 11’nin dekanları istifalarını verdi. YÖK’ün çağrısı üzerine görevlerinden istifa eden dekanlar istifa dilekçelerini Giresun Üniversitesi rektörlüğüne verdiler.  Giresun Üniversitesindeki 11 fakültenin 11’in de dekan bulunuyor, 2 fakültenin dekanlık görevini ise rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun yürütüyordu. İstifa eden rektörlerin yazıları YÖK’e gönderildi.

İSTİFA EDEN 2 DEKANDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Öte yandan dün istifalarını veren dekanlar arasında Spor bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygen Türkmen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Yapar, yaptıkları yazılı ortak açıklamada, “Eski rektör Aygün Attar’ın döneminde paralel örgütün yayın organları olan Zaman, Bugün gazeteleri ve Cihan Haber Ajansı ile birlikte hareket ederek üniversite yönetimi aleyhine demeçler verenlerin bugün üniversite yönetiminde yer almakta, yine söz konusu basın-yayın organlarında kadrolu strateji uzamanı olarak görev yapan ve daha önceki yıllarda ise Giresun Üniversitesi Rektör Vekilliği görevinde bulunan vekilin Rektör Danışmanlığı ve idareciliğini yapan öğretim üyelerinin 28 Nisan 2016 tarihinden sonra şuan ki mevcut üniversite yönetiminde de Rektör Danışmanı ve idareci olarak görev yapmaktadırlar” dediler.