Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun EMİTT fuarında

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun tarihi ve doğal güzelliklerini, turistik güzelliklerini Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) ziyaretçilerle buluşturdu.
Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’e katılan Giresun, TÜYAP kongre ve Kültür Merkezi’nin en sahipliğinde Giresun Turizm Hizmet Altyapı Birliği’nin de desteğiyle yöresinin kültürünü, yöresel lezzetlerini kurulan stantta ziyaretçilerle buluşturdu. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Giresun standında gün boyunca ziyaretçilere ikramda bulunuldu. Ayrıca Stantta Fındık macunu tarifi de verildi.

“GİRESUN ÇEŞİTLİ MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN BİR YERDİR”
Giresun tarihinin M.Ö. 3000’e kadar uzandığını ve Doğu Karadeniz’in en kadim şehirlerinden, en güzel şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Giresun’a turizm alanında hizmetler vermiş Plastik Cerrah H. İbrahim Özkuş, “Sadece bu bilgiler bile Giresun’un gezilip görülmesi için yeterlidir. Tarihi MÖ 3 binlere kadar giden bir şehir olarak çok ciddi bir kültürel birikime sahiptir Giresun her şeyden önce. Tabi ki tarih boyunca değişik kültürler, medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır Giresun. Giresun’da nüfusu en homojen olan yer Giresun’dur. Bunun yanında Doğu Karadeniz’de yegane adaya sahiptir Giresun. 122 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olan Giresun’da çok çeşitli balıkları yeme imkanınız vardır” diye konuştu.

“GİRESUN FINDIĞIN ANAVATANIDIR”
“Giresun fındığın anavatanıdır” diyerek sözlerini sürdüren Özkuş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Giresun adını ise Kirazdan almıştır. Kirazın anavatanıdır. Dünyanın en kaliteli fındığı Giresun’da yetişmektedir. Fındık Dünya’da Giresun Fındığı ve diğerleri olarak sınıflanır. Bu kadar yoğun bir birikimi olan memleketimizin artık tüm dünya tarafından tanınmasını istiyoruz. O nedenle bizler Giresun’daki turizm yatırımcıları, valimiz, yerel yöneticilerimiz olarak bu yola baş koyduk.”

“BALIK YEMEK İSTEYENLER GİRESUN’A GELMELİ”
Balık yemek isteyenleri Giresun’a davet eden Özkuş, “Et yemek isterseniz de Giresun’a gelmelisiniz. Bizim dağlarımızda sadece kekikle beslenen kuzularımızın lezzeti hiçbir yerde yoktur. Eğer canınız turşu kavurması çektiyse tek bilinen yer Giresun’dur. Belki de fırın fasulyesi yemek istiyorsunuz. Fırında kurutulmuş fasulyenin yemeği. Balık normal mısır unuyla değil, daha lezzetli olsun diye fırın mısır unu ile kızartılır. Giresun’un böylesine geniş bir lezzet kültürü vardır” şeklinde konuştu.