Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnafın girdi maliyetleri düşürülmeli”

Giresun Esnaf Odaları Birliği

Giresun Esnaf Odaları Birliği Başkanı (GESOB) Başkanı Ali Kara,  esnafın girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini belirterek, “Esnaf ve sanatkâra ucuz elektrik verilmeli.
Esnaf sanayiciden daha fazla elektrik yakıyor” dedi.  Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kara, esnaf ve sanatkârın yüksek elektrik, su ve Bağ-Kur ödemeleri nedeniyle mağdur edildiğini ifade etti. Esnafın yaptığı ödemelerin her kesimden daha da fazla olduğuna dikkat çeken Kara, “Konut ve sanayide kullanılan elektrik ve su fiyatlarından daha yüksek fiyata elektrik ve suyu esnaf ve sanatkarlar kullanmaktadır. Bugün ülke genelinde yaklaşık 33 milyon elektrik abonesi var. Kullanılan elektriğin yüzde 16’sını aşan kısmını esnafımız kullanmaktadır. 2014 yılında tek zamanlı tarifeye göre esnaf 28,559 kuruş, sanayici 24,626 kuruş ve meskende 28,386 kuruştan elektrik tarifesi uygulanmaktadır. Esnaf ve sanatkarın koruması için acilen gerekli adımlar atılmalı, verilen sözler yerine getirilmelidir” dedi.
Yapılan denetimlerde kaçak elektrik kullanımının devam ettiğinin tespit edildiğini de kaydeden Kara , “En az 2 milyar liralık kaçak elektrik zararını faturalarını düzenli ödeyen aboneler ödemektedir. Dağıtım şirketleri kayıp-kaçağın yüksekliğini bahane ederek elektrik fiyatlarına zam talep etmektedirler. Ama azaltılması için bir çaba göstermiyorlar. Serbest tüketici hakkı vermek için limitlerin daha da düşürülmesi gerekli. Dayatmalarla abone sözleşmesi yapılmasından vazgeçilmeli. En önemlisi faturasını düzenli ödeyene bir teşvik verilmeli ve kayda değir bir indirim yapılmalıdır. En önemlisi sanayiciye uygulanan indirimin esnaf ve sanatkarlara da uygulanması gerekir. Esnaf lambasını yakmasa sokaklar kararır. Esnaf sokağını sulayıp temizlik yapmaz ise halk tozdan kurtaramaz. Sokağını temizleyen ve aydınlatan esnafa acil indirim şart” dedi.