Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOKAP Başkanından yeşil yol savunması

Bu haberin fotoğrafı yok

Son günlerde çevreciler tarafından eleştirilerin hedefinde olan Yeşil Yol Projesiyle ilgili DOKAP Başkanı Ekrem Yüce açıklamalarda bulundu. Yeşil Yol’un asla Karadeniz Sahil Yolu’na alternatif bir güzergah olarak yapılmadığını ifade eden DOKAP Başkanı Ekrem Yüce Yeşil Yolu anlattı. Dokap Başkanı Yüce; “DOKAP Turizm Master Planı kapsamında öngörülen Yeşil Yol Projesi, 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergâh boyunca güvenli konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkân sağlayan, doğayla bütünleşik bir turizm projesidir.
Bu proje, doğası tahrip edilerek beton yığınlarına dönüşmüş şehirlerden uzaklaşmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin aradıkları doğal ortamı Karadeniz’in eşsiz güzellikteki yaylalarında bulmalarını sağlamak, turizm alanlarını birbirine bağlayarak turizm potansiyelini artırmak ve yaylacılık yapan yerel halkın ulaşımını da kolaylaştırmak için oluşturulmuştur.
Yeşil yol hedefe varma adına hızlı ulaşım sağlayacak bir yol değil aksine yavaş ilerlenen ve çevrenin daha çok algılanmasına imkân veren bir yolculuk aksıdır” dedi.  “Yeşil Yol için saatte 70 kilometre hız önerilen maksimum sürattir” diyen Yüce “Yolun sürat dışındaki en önemli karakteri sunduğu güven ve konfor düzeyidir. Bu yol güzergâhı üzerinde 33 Turizm Merkezi ve 5 ayrı Kültür Turizmi Koruma Geliştirme Bölgesi bulunmaktadır. Bu yol tamamlandığında bölgede turizm için yapılacak yeni yatırımlara altyapı oluşturmak hedeflenmiştir. Ayrıca proje kapsamında yapılacak olan yatırımlarla bölge insanlarının kendi yörelerinde istihdam edilebilmesine olanak sağlanacaktır” şeklinde konuştu. Yeşil Yol’un kesinlikle Karadeniz Sahil Yolu’na alternatif olmadığını da belirten DOKAP Başkanı Yüce; “Yaylalar arasındaki ulaşımı sahil yolundan bağımsız olacak şekilde sağlamaya yöneliktir. İyileştirilmesi planlanan güzergâh yaklaşık 2 bin 600 kilometre uzunluktadır. Ancak bu güzergâhın yaklaşık bin kilometrelik kısmı hâlihazırda Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yer alan yollardan oluşmaktadır. Geriye kalan bin 600 kilometrelik güzergâhın yaklaşık 500 kilometrelik kısmında yol iyileştirme işlemleri tamamlanmış olup, bundan sonra kalan bin100 kısmında kısımda iyileştirme çalışmalarının yapılması planlanmaktadır” diye konuştu.