Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇKS kayıtlarında son gün 30 Haziran

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çiftçilerin, 2016 üretim yılında işledikleri arazilerle ilgili olarak Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için gerekli belgelerini hazırlayıp 30 Haziran 2016 tarihine kadar dosyalarını teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çiftçilerimiz, 2016 üretim yılında işledikleri arazilerle ilgili olarak ÇKS için gerekli belgelerini hazırlayıp 30 Haziran 2016 tarihine kadar dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmemektedir.

ÇKS dosyasını 30 Haziran 2016 tarihine kadar teslim etmeyen çiftçiler, aynı üretim yılında hiçbir destekleme ödemesinden yararlanmaz. ÇKS’ye kayıt olan çiftçiler üretim yılına ilişkin son başvuru tarihlerinden sonra yeni sahip oldukları, kiraladıkları arazileri muvafakatname, taahhütname ve tahsis yoluyla kullanım hakkı aldıkları araziler için üretim yılı sonuna kadar başvuruda bulunabilirler” denildi.

Açıklamada ayrıca, “ÇKS dosyasını yaptırdıktan sonra dosyalarında ürün bilgisi değişikliği yapacak olan çiftçilerimizde 15 Temmuz 2016-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında güncelleme yaptırabileceklerdir. Üreticilerin mağdur olmaması için 30 Haziran 2016 tarihine kadar ÇKS dosyalarını kayıtlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.