Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den fındık gündemi!

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP yaklaşan fındık hasadı öncesinde gündeminin birinci maddesine milli ürünümüzü koydu. CHP İl Başkanı Necati Tığlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Fındıkta her hasat zamanı yaklaştığında yapılan spekülasyonlar şimdilerde de yapılmaya başlanmıştır. Kuşkusuz her kesim kendi çıkarı doğrultusunda algı yaratmaya çalışmaktadır. Ancak her zaman emeğin savunucusu, üreticinin yanında ve destekçisi olan CHP, yaratılmak istenen yanlış algıların karşısında olup, gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir” dedi.
Tığlı; “Fındık fiyatları şu an çok gerilere düşmüş, piyasada 9 liradan alıcı bulmaktadır. Bu miktar kabul edilemezken, yeni ürünün fiyatının da 10 lira olacağı dillendirilmektedir. Bu asla ürünün ve üreticinin hak ettiği bir rakam değildir. Alın terinin karşılığı değildir. Yeni hasada iki ay gibi bir zaman varken, bazı çevreler yanlış rekolte ve fiyat tahminleri yaparak, piyasayı kendi çıkarlarına göre yönlendirme çabasına girmiştir. Piyasa üreticinin lehine değil, uluslararası tekellerin lehine çevrilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.

YAKINMAYIN, ÇÖZÜM ÜRETİN

Tığlı, “Diğer bir husus ise; Sermaye, üreticiyi değil, kendi kar oranını düşünedursun, üreticinin hakkını koruması gereken bazı sivil toplum kuruluşları da -iktidara yakın olmalarına karşın- durumdan yakınmaktan öte geçmemektedir. Oysa onların görevi yakınmak değil, soruna çözüm üretmek, üreticinin emeğinin karşılığını almasını sağlamaktır” dedi.

FİSKOBİRLİK YOK HÜKMÜNDE

Necati Tığlı; “Bir diğer husus ise; Üreticinin ortak kuruluşu olan, fındığın ve üreticinin güvencesi olması gereken Fiskobirlik’ten tek bir ses çıkmamaktadır. Fiskobirlik sanki fındıkla iştigal değilmişçesine suskunluğunu korumakta, yok hükmünde durmaktadır” dedi.

ÜRETİCİNİN OYUNU ALAN İKTİDARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Tığlı konuşmasını şöyle sürdürdü” Sonuç olarak; Fındık üreticisinin oyunu alıp, Ankara’ya gidenlerin, yıllardır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarının üreticinin sorununu çözüm üretmesini, Fiskobirlik’in asli görevini yapmasını, fındık rekoltesinin gelişigüzel dillendirilmesinden ziyade ilgili merciler tarafından bilimsel şekilde yapılarak açıklanmasını talep ediyoruz. Fındık üreticisinin kaderi, fındık baronlarının ve serbest piyasanın insafına bırakılamaz. Hükümetin bir fındık politikası olmalı ve ürüne hak ettiği değerin verilmesini sağlamalı. Biz bütün gelişmelerin takipçisi olup, fındık üreticisinin yüzünün CHP iktidarında güleceğinin altını bir kez daha çizeriz. Ve o günlerin de yakında olduğunu müjdeleriz.”