Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, “Tek adamlığa izin yok”

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, “Bugün ülkeyi yönetenler demokratik, laik, sosyal, hukuk devletini değiştirmek, dikta yönetimini getirmek istiyorlar” diyerek, ana muhalefet partisi olarak asla buna izin vermeyeceklerinin altını çizdi. CHP’nin 81 il başkanı içinde en genç başkanlarından biri olan Tığlı, geçtiğimiz gün Van’da yapılan “İl Başkanları Toplantısı”na ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantının verimli geçtiğini belirten Başkan Tığlı şunları dile getirdi:

“Parti genel merkezimiz ülkemizin her yerinde toplantı düzenliyor. Toplantılara genel başkanımız, başkan yardımcılarımız ve il başkanlarımızın tamamı katıldı. Ülkemizin ekonomik, politik, siyasal ve sosyal yaşamını tartıştık. Sorunlara çözüm aradık” dedi. Tığlı şöyle konuştu ”Türkiye, tarihinin en derin krizlerinden birisinin yaşıyor. Cumhuriyetimizin bütün kazanımları adeta bir kişinin iki dudağı arasına hapsedilmek isteniyor. 14 yıldır bu ülkeyi yönetenler demokratik, laik, sosyal, hukuk devletini değiştirmek, dikta yönetimini getirmek istiyorlar. Biz dikta yönetime, tek adamlığa karşıyız ve buna asla izin vermeyeceğiz. Biz bu ülkede demokrasi, yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğünü sokakta bulmadık. Atatürk’ün kurduğu laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet var etmeye, yaşatmaya kararlıyız. Bütün partililerimiz olarak el ele omuz omuza mücadele edeceğiz ve bu karanlık günleri aydınlığa çevireceğiz.

ÜLKEMİZİ ORTADOĞU’NUN BATAKLIĞINA ÇEVİRDİLER

Bugün geldiğimiz noktada en önemli sorunumuz terör. Her gün güvenlik güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı teröre kurban veriyoruz. Terörün kimden, nereden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, insan olarak, parti olarak her türlüsüne karşıyız. Terörü lanetliyoruz. Acıların son bulmasını istiyoruz. Ülkemiz bir Avrupa ülkesi iken bu iktidar tarafından Ortadoğu bataklığının parçası haline getirildi. Terör hem can yakıyor, hem ekonomiyi çökertiyor. Terör sadece esnafı, sanayiciyi değil herkesi vurdu. 6 milyon işsizimiz var. İşsizliğin en yoğun olduğu bölgeler ise doğu ve güneydoğu. Gencecik çocuklarımız işsiz ve halen babasının eline bakıyor.

TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ, DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da altını çizdiği gibi bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. Bu sorunu çözmeye kararlıyız, bizim dışımızda başka bir parti çözemez. CHP, Kuvay-ı Milliyeci’dir. Türkiye’nin geleceğinden alacağımız kararlar nedeniyle endişe etmez, sorunun çözüm yeri meclisse, çözüm anahtarı da tam demokrasi ve özgürlüklerden geçiyor. Söz veriyoruz; Bu ülkeye tam demokrasi ve tam özgürlükleri getireceğiz. Bu ülkede terör sorununu da ancak biz bitireceğiz.