Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Canikli temel attı, açılış yaptı

Bu haberin fotoğrafı yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 2002 yılında Türkiye’deki öğretmen sayısının toplamda 470 bin civarında, bugün ise 820 bin civarında olduğunu söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Giresun’da bir dizi açılış ve temel atma töreni için Fındık Yurdu Anaokulu’nda düzenlenen programa katıldı. Burada anaokulu öğrencilerinin düzenlediği halk oyunlarını ilgiyle takip eden Bakan Canikli kendi dönemlerinde eğitime verdikleri destekleri belirterek, “Bütün hükümetler için bugüne kadar devleti yönetenler için 2002’den önce bütçeler de en çok payı alan fonksiyon, kaynak ya da yatırım alanı eğitim değil. Bizden sonra 2003’den itibaren en büyük payı bütçede eğitime ayırıyoruz. Şimdi tabi hükümetler bu tercihlerini, politikalarını nasıl realize eder yani ben işte tamam eğitimi seviyorum, çok önem veriyorum derler herkes söyler.
Bunu geçmişte de söyleniyordu ama bu söyleyenler den öte bunun uygulamaya konulması gerekir hükümetler politikalarını bütçeler yoluyla hayata geçirir yani işin bir teorik kısmı bir anlatım kısmı bir söz kısmı vardır bir de uygulama kısmı vardır. İkisi örtüştüğü zaman anlama ifade eder. Söylersiniz anlatırsınız ama eğer bu bütçe politikanıza, harcama politikanıza yansımıyorsa bunun çok fazla bir anlamı yok hatta hiç anlamı yok 2002 öncesinde maalesef çok sık karşılaşılan bir tablodur. Yani A der B yapar B der C yapar. Sağ der sol köşeden vurur. Hükümet temsilcileri çıkar der ki ben şunu yapacağım, bunu yapacağım, şuna öncelik vereceğim işte fakire, fukaraya, eğitime her neyse ama uygulamaya baktığımızda dediğinin tam tersi. Böyle bir tablo varsa yani o bütçeyi uygulayan hükümetin çıkıp efendim şöyledir, böyledir, sosyal demokrasidir, eğitimdir falan demesinin hiçbir anlamı yok. Bu gün bütün okullarımız da hemen hemen teknolojinin son imkanlarını eğitime aktarıyoruz ve destek veriyoruz. Bakın tabi herkes söylüyor, konuşuyor ama biz 2002 yılında devraldığımızda Türkiye’deki öğretmen sayısı toplamda 470 bin civarındaydı bugün ise 820 bin civarında yaklaşık olarak. Değerli hemşerilerim 820 bin ilave 350 bin öğretmen almışız, işte bu şekilde eğitimin payı artıyor. Önceliğimiz eğitimdir tartışılmaz ve o şekilde de kalmaya devam edecektir” dedi.
Konuşmanın ardından Sena isimli küçük bir kızı yanına çağıran Bakan Canikli bir süre sohbet etti. Küçük kız, Bakan’ın “ne olmak istiyorsun” sorusuna, “Balerin, öğretmen ve anne” cevabını verdi. Küçük kızın bu cevabı herkes tarafından alkış alırken Bakan Canikli protokole ve katılımcılara dönerek, “Benim başka bir önerim var yani gerçekten bundan iyi siyasetçi olur, benim halefim bu milletvekili olarak, bakan olarak halefim bu” dedi.
Daha sonra açılış törenine geçen Nurettin Canikli açılışı kurdelesini küçük Sena ile birlikte kesti.