Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Canikli, “Giresun” için konuştu

Gümrük ve Ticaret eski

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı AK Parti Giresun milletvekili adayı Nurettin Canikli dün basınla sohbet toplantısında bir araya geldi. İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ile İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel’in de katıldığı toplantıda Canikli, partisinin seçim vaatlerinin yanı sıra terör ve Suriye konularında da önemli değerlendirmelerde bulundu.

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ MODERN HASTANE OLACAK
TOKİ tarafından eski Seka Aksu Kağıt fabrikası arazisi üzerine yapılacak olan 350 yataklı eğitim Araştırma Hastanesinin projesinin yeniden revize edildiğini belirten Canikli, “Hastanenin uzun yıllar Giresun’un ihtiyacını giderecek biçimde olmasını istedik, her servisi ve polikliniği ile modern bir hastane olacak ve Aralık ayı içerisinde de proje ihalesine çıkılacak” dedi.

YAYLA EVLERİ KONUSU
Yaylalardaki evlerin yıkılmasının söz konusu olmadığını belirten Canikli, “Bu konuyu çarpıtıyorlar, yayla evlerinin kesin olarak yıkılmayacağını bir kez daha söylüyorum” dedi. Canikli, demiryolunun kesin olarak Tirebolu’ya geleceğini Tirebolu-Torul hattı olarak konunun bitirildiğini kaydetti.
Canikli, katı atık çöp tesislerinin de yakında hizmete gireceğini,15 Ekim den sonra artık deniz kenarına hiçbir şekilde çöp dökümünün yapılmayacağını da belirtti.

DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ SÜRECEK
Fındıkta 6 yıldan bu yana devam eden alan bazlı destek ödemeleri ile ilgili olarak AK Parti’nin taahhütü olduğunu belirten Nurettin Canikli, “Biz iktidara gelirsek fındık üreticisine alan bazlı destek ödemesi sürecek, bunda bir sıkıntı yok” dedi.

TERÖR VE SURİYE
Terör konusunda kararlı olduklarını belirten Canikli, terörle bugüne kadar yapılmamış mücadelenin son 3 ayda yapıldığına da işaret etti. Canikli, “Şu anda terör örgütünün lider kadrosu Kandil’i terk etmektedir. Terörün sonlanması yakındır” dedi.
Canikli, Suriye konusunda ise olayın içine Rusya’nın da girmesinin Orta Doğu’da içinden çıkılmaz bir durumun ortaya çıkabileceğini belirterek” 2 Rus uçağının sınırı ihlal etmesi bir kabadayılık tarzıdır. Bu tür politikalar kimseye yarar sağlamaz. En azından bu hareketle Rusya Türk Milletinin nefretini kazanmıştır” şeklinde konuştu.