Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu: “Afet değil, cinayet”

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,  Artvin’de sağanak yağış sonrasında meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği sel afeti nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, başsağlığı diledi ve değerlendirmelerde bulundu. Bektaşoğlu, doğal afetlerin dere yataklarındaki yanlış imarlaşmadan, Karadeniz Sahil Yolu’nun yağmur sularının denize ulaşmasını engellemesinden ve özellikle de HES’ler için derelerin akışının ve yataklarının değiştirilmesinden kaynaklandığını öne sürdü. Milletvekili Bektaşoğlu, “Bunun adı afet değil cinayettir. Doğa talanına ve ranta dur denilmeli. Bütün Doğu Karadeniz Bölgesi afet tehdidi altında. Daha çok canlarımızı sular alacak” diye konuştu.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği milletvekillerinden oluşan bir heyetin  afet bölgesinde çalışmalar yaptığını söyleyen CHP Milletvekili, şunları söyledi: “İlk tespitlerimize ve aldığımız bilgilere göre; hala mahsur vatandaşlarımız ve ulaşılamayan bölgeler vardır. Ulaşım, iletişim, enerji ve sağlık, kurtarma araç-gereçleri ve teknik donanım konusundaki mağduriyetlerin giderilmesi ve halkımızın normal hayata dönülmesini sağlayacak önlemlerin biran önce alınması gerekmektedir.  Hatta bunun için ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöreye acil olarak sevk ve koordinasyonu ve müdahale için bir Afet Kararnamesi’nin çıkarılması ortak bir beklentidir”
“AFETLERİN NEDENİ HES’LER Mİ?”
Karadeniz’de sel, heyelan, toprak kayması, gibi her türlü doğal afetin sıkça yaşandığını can ve mal kayıpları olduğunu söyleyen CHP Milletvekili, açıklamasında, “Ancak son yıllarda doğal olanlar kadar doğal olmayan afetler de bölgemizdeki illeri tehdit etmektedir.  Bunların başında yanlış imarlaşma kararlarıyla dere yataklarındaki yerleşimler ve özellikle HES’ler gelmektedir.  Su kaynaklarının doğal akışından sapıtılarak HES’lere yönlendirilmesinin de bu afetleri tetiklediği iddiaları vardır. Gerçeklik payı yüksek olan bu iddia araştırılmalı, HES talanına dur denilmelidir.
Biz CHP olarak,  bu son afetin son olmasını, yağmurları, akarsuları, dereleriyle, dağlarıyla bu güzel çevrenin, insanın hayatını bir tehdit olmaktan çıkarılmasını, bunun için de bilimsel, akademik katkı ve desteklerle Doğu Karadeniz’in afet riski haritasının hazırlanmasını ve buna göre geleceğimizin planlanarak önlemler alınmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.