Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Basketbol Federasyonu Başkanı ile görüştüm”

Bu haberin fotoğrafı yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kamuoyunda oldukça büyük eleştiriler alan Çotanak Arena ve Kapalı Spor Salonu ihalesi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Canikli, yaptığı açıklamada ihale süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Çotanak Arena projesi tamamlandı ve 2 aşamalı ihale sürecine gireceğiz. Herhangi bir aksilik olmazsa Çotanak Arena projesinin ihalesini Eylül 2015 gibi yapmış olacağız. Temel atma prosedürü zaten proje ihalesinden sonraki süreç. Temel atma töreni için tarihi ise Eylül ayından sonraki dönemde verebileceğiz.
19 EYLÜL SALONU KONUSU
Yeşil Giresun Belediyespor’un kullandığı 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nun Türkiye Basketbol Süper Ligi için uygun olmadığına yönelik çeşitli eleştirileri gündeme getirerek vatandaşın kafasını karıştırıyorlar. Basketbol Federasyonu’nun göndermiş olduğu ve bizim yapmamızı istediği bir liste var. Biri hariç hepsini uygulamaya geçirdik. Salonun seyirci kapasitesinin büyütülmesi konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bunu uygulayabilmemiz için de salonun tüm kolonlarının yıkılması lazım ki, bu salonun tamamen yıkılıp yeniden yapılması demek oluyor.
“BASKETBOL FEDERASYONU BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM”
Ben, Basketbol Federasyonu Başkanı ile bu konuyu görüştüm. Bunun imkansız olduğunu ifade ettim. Salonun seyirci kapasitesini yükseltemeyeceğimizi beyan ettiğimizde anlayışla karşıladılar. SEKA’da düşündüğümüz Çotanak Arena Stadı projesi kapsamında yapılacak çalışmalar sırasında da Giresun’a ve şampiyonluğu şehrimize getiren Yeşil Giresun Belediyespor’a yakışır bir kapalı spor salonunu da yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca tam olimpik kapalı yüzme havuzu, alışveriş merkezleri, eğitim alanları, diş hekimliği fakültesi ve üniversite morfoloji binasını da aynı alana yapacağız.”