Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakü Katliamı Şehitleri anıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “20 Ocak Bakü Katliamı Şehitlerini Anma Paneli” Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Prof. Dr. Kürşad Yapar, Fakülte Dekanları, üniversitenin akademik ve idari personelleri ile öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve şehitlerin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Salonun iki yanına konulan panolarda 20 Ocak 1990 tarihinde şehit düşenlerin isimlerine yer verildi.

20 Ocak 1990 tarihinde Sovyetler Birliği devletinin, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de giriştiği kanlı katliam gününü bizzat yaşayan rektör Prof. Dr. Aygün Attar, yaptığı duygu yüklü konuşmasında; “Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayarak bilimsel katkı vererek bu günü anmamıza ve anlamamıza vesile olacak değerli misafir bilim insanlarına ve İktisadi ve idari Bilimler Fakültemize ve  Dekanı Prof. Dr. Selçuk Duman’a çok teşekkür ediyorum. Acı ama şerefli tarihimizi andığımız bu günde yoğun duygular içerisindeyim. Bu program öncesi bu duygularımı çeşitli platformlarda çok fazla dile getirdiğim için burada çok fazla konuşmak istemiyorum. İki devlet bir Millet olan Türkiye-Azerbaycan bütünleşmesini, kardeşliğini 20 Ocak 1990 tarihinde yaşanan “Kanlı Ocak” anma törenleriyle çok daha yoğun yaşıyoruz. Tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, katillerini bir kez daha lanetliyorum” diye konuştu. Ardından Üniversitenin Enformatik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Muhittin Kelek, Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın 17 Ocak’ta doğan kızı Nergis’e, 20 Ocak 1990 tarihinde Sovyetler Birliği tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaşattığı kanlı Ocak’ın hikâyesini anlattığı mektubunu okudu.