Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arılı kovan destekleme başvuruları başladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla 1000 adet arılı kovana sahip yetiştirici/üretici örgütü üyesi bal üreticilerimize 2016 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında arılı kovan başına 10 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

Başvuru Zamanı:
Arı Kayıt Sisteminde (AKS) bilgilerini güncelleyen arıcılar destekleme ödemesinden yararlanmak için; 13 Haziran ile 22 Temmuz 2016 tarihleri arasında, arılığının bulunduğu yerin İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne aşağıda belirtilen belgelerle şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütü aracılığı ile başvuruda bulunabilirler.

Arılı Kovan Destekleme Başvuru Belgeleri:

  • Başvuru Dilekçesi
  • Arıcı kayıtlı olduğu il/ilçe dışında müracaat ediyorsa; Arı Konaklama Belgesi ve Yurt İçi Hayvan Sevklerine Mahsus Veteriner Sağlık Raporu
  • Kayıtlı olduğu il içinde gezginci arıcı olması durumunda ise; Arı Konaklama Belgesi ve Veteriner Sağlık Raporu yerine İşletme Tescil Belgesi

Arıcılar, dilekçe verdiği İl/İlçe Müdürlüğüne süresi içinde (13.06.2016 – 07.10.2016 tarihleri arasında ) kovan tespitlerini yaptırmak zorundadır.

Bağlı bulunduğu ili dışında başvuruda bulunan gezginci arıcılar için tespit tarihi bitimi 02.09.2016’dır. Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) göre İl/İlçe Müdürlüğünce düzenlenen arılı kovan hakediş icmalleri 17.10.2016 – 28.10.2016 tarihleri arasında on iş günü süre ile arıcının kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerinde askıya çıkarılacaktır. Askı süresi bitiminden sonra 31.10.2016 – 04.11.2016 tarihleri arasında yapılan itirazlar beş iş günü içinde değerlendirilir. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecektir. Daha sonra yapılacak itirazlar ise değerlendirmeye alınmaz ve herhangi bir hak doğurmayacaktır.”