Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 yıldır bitirilemeyen yolu meclise taşıdı

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili 1999’dan beri genişletme çalışmaları tamamlanamayan Görele-Çanakçı yolunu TBMM’ye taşıdı.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmalarla Giresun’un sorunları dile getirmeye devam ediyor. Bektaşoğlu, son olarak Görele-Çanakçı yolu ilgili Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’na ‘bu yolu ne zaman yapacaksınız” diye sordu.

“BU YOL 9 HÜKÜMET, 3 CUMHURBAŞKANI GÖRDÜ HALA BİTMEDİ”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, “Giresun’un ciddi boyutlarda ulaşım sorunu var. Vatandaşlarımız bize bu konuda bize yoğun talep ve şikayetler iletiyorlar.

Bunlardan birisi de Görele-Çanakçı yoludur”diye başladığı konuşmasının metni şöyle: Genişletilme çalışmalarına 1999 yılında başlanılan Görele ile Çanakçı ilçesini-Karabörk beldesini ve yörede bulunan  40 köyü sahile bağlayan yol,  hala tamamlanamamıştır. Bayramda gittim gördüm, toplam 17 kilometrelik bölümünde inşaat süren bu yolun 5 kilometreye yakın bölümü olduğu gibi duruyor.

Bu yol bir toplam 9 hükümet, 3 cumhurbaşkanı görmüştür. Hal böyle olunca umudu kesen vatandaşlarımız, 1914-1917 yıllarında Ruslar tarafından yapılan bu yol için basında yer aldı; Rusya devlet başkanı Putine “atalarının yolunu sen bari bitir” çağrısı bile yapmışlardır.

Yolun yapılmaması sürecinin büyük bölümünde de şimdiki başbakan sayın Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır. Halefin ve selefin ne cevap vereceklerini merakla bekliyorum. Yolu siz mi yapacaksınız, yoksa Putin mi?”

BAKAN AĞBAL: “5 KM KALDI, İHALE ETTİK BİTİRECEĞİZ”

TBMM’de o anda hükümet adına bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, Bektaşoğlu’na cevap verdi. Ağbal, “Sayın Bektaşoğlu sadece 5 Kilometre kalan bu yolu en kısa zamanda tamamlayacağız. İhalesi yapıldı. Biz yolları inşallah daha hızlı, daha çabuk da yapacağız. Söylediğiniz yerdeki mesele de çözülecek” dedi.